HERNE - Achterweisjoerskermis fietste er op los

C21

HERNE - Achterweisjoerskermis fietste er op los

Dsc_4018
Een ruime delegatie van de Verenigde Handelaars met voorzitter Lutgarde Cochez - Foto's Kobe Nevens
 
Dsc_3959
Zo was er een spannende koordtrekking - © Kobe Nevens
 
Dsc05184
Ook burgemeester Kris Poelaert en tal van gemeentemandatarissen en -personeel leverden een bijzondere inspanning ... © Kobe Nevens
 
Dsc05204
Nog voor de deadline waren de organisatoren er zeker van dat het pleit gewonnen was © Kobe Nevens
 
Dsc05206
Deze brave jongens hadden er ook zin in... © Kobe Nevens
 
Dsc05198
Ook de brandweer uit Edingen was ter plaatse met zwaar materiaal - © Kobe Nevens
 
Dsc_4064
© Kobe Nevens
 
Dsc_4095
© Kobe Nevens
 

De Verenigde Handelaars kunnen andermaal prat gaan op een aangename, een geslaagde en een geanimeerde avondmarkt. Het bestuur en tal van medewerkers voor en achter de schermen zetten dan ook hun beste beentje voor om de Achterweisjoerskermis met veel schwung letterlijk en figuurlijk op gang te trekken.

Naast de klassieke ingrediënten zoals kraampjes met natjes en droogjes wisten ook verschillende attracties de bezoekers uitermate te boeien. Zo was er een spannende koordtrekking waarbij de Reinaertvrienden uit Heikruis zich de sterksten toonden. Nu al voor de derde keer op rij versloegen zij de plaatselijke Apollovrienden. De derde plaats was dan weer voor Heikruis met de Jonge Vossen.

De blikvanger van de avond was wel de uitdaging om vóór 23u  op 9 rol- en spinningfietsen 800 km bij elkaar te fietsen. Hiervoor kon de organisatie in eerste instantie rekenen op de deelname van de wielertoeristenclubs ’t Draisineke, WTC Tempo, de Rasbeekspurters en de Tulpkes die er dan ook een extra vaart achter zetten. Daarnaast moest deze attractie het ook hebben van de deelname van de gewone marktbezoekers. Het was dan ook met enige fierheid dat Freddy Timmermans nog voor de deadline kon aankondigen dat het pleit gewonnen was. Ook burgemeester Kris Poelaert en tal van gemeentemandatarissen en -personeel leverden een bijzondere inspanning om het opzet met een kwinkslag naar ‘800 jaar Herne’ te doen slagen. De uiteindelijke afgelegde afstand bedroeg 817km.
 
Ook de brandweer uit Edingen was ter plaatse met zwaar materiaal. Hun ladderwagen diende voor de snoepjesgooi. Onder de kilo’s zoetigheid die uit de handen van burgemeester Kris Poelaert zomaar uit de lucht vielen bevonden zich ook 10 prijssnoepen. Zij waren gehuld in een waardebon van 25 euro in te ruilen bij de deelnemende handelaars. Een van de gelukkige vinders was Nina Van Schoors uit Herfelingen. Zij wist maar liefst 3 prijssnoepen te sprokkelen. Van een geluksvogel gesproken!
 
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
25 sep 2011
Godelieve Deschuyffeleer
GDG Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 13 jul 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief