HERNE - De Regenboog maakt gebruik van eerste Panabord

C21

HERNE - De Regenboog maakt gebruik van eerste Panabord

Voorstelling_panobord_regenboog_okt_2011__1_
Voortaan genieten zowel de leerlingen als juf Cindy Declercq van het vierde leerjaar van de gemeentelijke basisschool De Regenboog van een splinternieuw digitaal schoolbord in hun klascontainer - Foot's © Deschuyffeleer
 
Voorstelling_panobord_regenboog_okt_2011__3_
Directrice Reni Thienpondt, juf Cindy en de leerlingen van het 4de leerjaar samen met een delegatie van het gemeentebestuur en het Oudercomité- © Deschuyffeleer
 
Voorstelling_panobord_regenboog_okt_2011__5_
Een opgetogen juf Cindy Declerck- © Deschuyffeleer
 

Voortaan genieten zowel de leerlingen als juf Cindy Declercq van het vierde leerjaar van de gemeentelijke basisschool De Regenboog  van een splinternieuw digitaal schoolbord in hun klascontainer. Het nieuwe Panabord biedt vele nieuwe mogelijkheden. Enige ervaring in informatica blijkt wel een vereiste.

“Bij het opzetten van de nieuwe klasindeling kwamen de directie en het lerarenkorps tot de vaststelling dat het vierde studiejaar behoefte had aan een nieuw schoolbord”, zegt directrice Reni Thienpondt. “Juf Cindy was er als de kippen bij om te pleiten voor een elektronisch bord. Zo’n Easy Teach-bord biedt oneindig veel mogelijkheden en ook de kinderen zijn meer en meer vertrouwd met informatica”.
“Ook in het  onderwijs zit de overgang van een fysieke leeromgeving naar een virtuele in de lift”, was het schoolbestuur de idee positief genegen. En zo kwam met de steun van het oudercomité een eerste Panabord terecht in de klas van juf Cindy en haar 19 leerlingen. Met de investering is een bedrag gemoeid van 4 800 euro.
“Een Panabord biedt didactisch heel wat nog niet ontgonnen mogelijkheden”, stelt juf Cindy heel enthousiast. “Het zorgt niet alleen voor meer interactie en impact, het bewerkstelligt ook een hogere attentiewaarde, meer aandacht en meer betrokkenheid. Via de pc kunnen ook aantekeningen opgeslagen worden, er kan uitgeprint en zelfs ge-emaild worden. Het bord en de software kunnen met de vingers bediend worden en het geheel kan ook aantrekkelijk in kleur voorgesteld worden”.   
Door te besparen op het werkingsbudget, met de steun van het oudercomité en een knipoog naar het gemeentebestuur hoopt de directie op korte termijn te kunnen overgaan tot de aankoop van een dergelijk tweede bord. Het is overigens de bedoeling progressief alle klassen met zo’n interactierijk bord te kunnen uitrusten.   
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
30 sep 2011
Godelieve Deschuyffeleer
GDG Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 13 jul 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief