HERNE / REGIO – Tijdschrift HOLVEO gaat ter ziele

C21

HERNE / REGIO – Tijdschrift HOLVEO gaat ter ziele

Laatste_editie_holveo
Jaargang XXXIX nr 3 - HOLVEO, de gewestelijke kring voor Oudheidkunde, Geschiedenis en Heemkunde van het Oude Land van Edingen en Omliggende met voorzitter Julius Ost - © Deschuyffeleer
 

Door het ontbreken van nieuwe jonge medewerkers, de stijgende drukkosten, het afslanken van de abonnees en het ontstaan van plaatselijke heemkringen ziet HOLVEO, de gewestelijke kring voor Oudheidkunde, Geschiedenis en Heemkunde van het Oude Land van Edingen en Omliggende van voorzitter Julius Ost zich genoodzaakt zijn driemaandelijks tijdschrift op te doeken. De kring zelf blijft wel nog bestaan.

“Tijdens zijn 39 jaar bestaan vulde het tijdschrift meer dan 10 000 pagina’s interessante lectuur over de geschiedenis en de heemkunde van Zuid-Pajottenland. Daarnaast verschenen er ook nog eens 24 bijzondere publicaties”, vertelt hoofdredacteur en ere-conservator van het kasteel van Gaasbeek Herman Vandormael met spijt in het hart.
 
Het Oude Land van Edingen en Omliggende is doorheen al die jaren overigens een begrip geworden. Verzoeken voor informatie en hulp bij studentenverhandelingen, stamboekonderzoek, publicaties allerhande en toponymie werden met tientallen en steeds met de nodige zin voor dienstverlening beantwoord.
 
Het voorlaatste nummer bevat artikelen van Maurits Van Liedekerke (Studentenclub Moeder Payotteland en Voorstelling boek Beelden in het Pajottenland), Herman Vandormael (De keuren van Herne, Jozef Schelck in Duitse gevangenschap en Herne, dorp van monumenten) en Michel Matthijs (Volksmissies in Galmaarden). Op de voorkaft prijkt een foto van Rudy Duwijn van de heropbouw van de kerk van Herne terwijl een foto van A. Mertens een beeld geeft van Duitse soldaten op hun terugtocht in september 1944 in Bassilly.
 
De kring kijkt nu alleszins uit naar een oplossing voor het onderbrengen van zijn zeer gedocumenteerde bibliotheek. “Verdere medewerking aan nieuwe initiatieven en evenementen in onze streek sluiten wij niet uit. Het HOLVEO-bestuur blijft trouwens in zijn huidige vorm bestaan. Wie zich geroepen voelt om HOLVEO een nieuwe kans te geven is alleszins van harte welkom”, aldus nog de hoofdredacteur namens het ganse bestuur. 
 
Meer info is te bekomen bij de hoofdredacteur Herman Vandormael (02/396 11 49) of bij de secretaris Michel Matthijs (054/58 80 90 of michmatt@skynet.be ) of bij de overige bestuursleden.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
09 okt 2011
Godelieve Deschuyffeleer
GDG Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 13 jul 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief