HERNE - Kippenproject kent groot succes

C21

HERNE - Kippenproject kent groot succes

Dsc01711
 
Dsc01710

De afgelopen week mochten de inwoners van Herne in het kader van het gemeentelijk kippenproject hun drie gesubsidieerde kippen afhalen bij pluimveehandelaar Albrecht op de Herhout in Tollembeek

Eerder kon bij de milieudienst drie kippen per gezin besteld worden tegen 3 euro per kip. Met het kippenproject wil het gemeentebestuur van Herne de inwoners de kans geven aan een voordelige prijs drie kippen naar hun tuin te halen. Die kippen kunnen dan jaarlijks de gemiddelde hoeveelheid keukenafval van een gezin in hoge mate doen inkrimpen. Het project past dan ook perfect in het reduceren van het restafval. 
 
“Aangezien maar liefst 648 kippen besteld werden mag de actie dan ook als succesrijk beschouwd worden”, aldus Jean-Marie Dierickx, schepen voor leefmilieu. “Ik aanzie het als een win-win operatie. Een investering van 9 euro is geen geld, het was een kleine moeite om een perceeltje tuin af te sluiten voor deze kippen en een hokje was ook al vlug ineen getimmerd. Daarenboven vinden de kinderen het ook leuk, de vuilzak wordt lichter, de echtgenoot heeft minder gras te maaien en haast dagelijks een vers eitje is ook goed meegenomen”, aldus Peggy, een inwoonster aan de Ninoofsesteenweg.
 
Eén der motieven die nagenoeg één derde van de inwoners overhaalde in te schrijven voor het kippenproject was dat hun kippenbestand grotendeels werd uitgedund door Reintje de vos. Vooral de buurt van de Ninoofsesteenweg en de Scheibeekstraat blijkt fel geteisterd.
 
Kippen ’s nachts opsluiten blijkt een hulpmiddel te zijn om niet op het dagelijks menu van de vossen voor te komen. Dit verschaft evenwel geen garantie want ook overdag blijkt deze sluwe moordenaar op rooftocht te gaan. Het gemeentebestuur is op de hoogte van de problematiek en maakt werk van passende maatregelen.
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
07 jun 2008
Godelieve Deschuyffeleer
Godelieve Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 05 jun 2024

archief