HERNE – Roep een halt toe aan de diefstallen

C21

HERNE – Roep een halt toe aan de diefstallen

Kris_poelaert_p200
Burgemeester Kris Poelaert (ep)
De jongste weken heeft Herne blijkbaar te kampen met een reeks diefstallen. Die toestand verontrust burgemeester Kris Poelaert uitermate. Om het tij te keren en de sociale controle aan te zwengelen doet hij dan ook een dringende oproep aan de inwoners van zijn gemeente om verdachte handelingen onverwijld te melden aan de politie.
 
“Na een rustige zomerperiode zit de gemeente sinds enige tijd geplaagd met een reeks diefstallen vooral in woningen”, zegt de burgemeester. “Vreemd is dat de diefstallen nu ook overdag en zelfs ’s morgens vroeg gebeuren. Blijkbaar bellen de daders, allicht jonge meisjes van het zuiders type, eerst aan om zich er van te vergewissen of iemand in de woning aanwezig is. Blijkt dit niet het geval te zijn, dan dringen zij de woning binnen via een zij- of achterkant binnen”.
 
De daders gaan vliegensvlug te werk en blijken het vooral gemunt te hebben op geld en juwelen. De dieven waren tot nu vooral actief in Kokejane, Herfelingen en in het centrum. Eén keer werden er zelfs bij valavond feitelijkheden gepleegd op de persoon die bij het aanbellen de deur opendeed.
 
De modus operandi of de manier van handelen van de dieven verwijst blijkbaar naar welbepaalde, goed georganiseerde en zelfverzekerde dadergroepen die vooral jonge meisjes gebruiken om de diefstallen te plegen.
 
De burgemeester roept dan ook iedereen op bij het vaststellen van verdachte handelingen of toestanden deze onmiddellijk te melden aan de politie via het algemeen oproepnummer 101 voor dringende politiehulp. Zo komen de melders onmiddellijk terecht bij het provinciaal contact- en informatiecentrum in Leuven dat steeds radiofonisch rechtstreeks in contact staat met de ploegen op het terrein.
 
Bij de melding kan het ook nuttig zijn om onmiddellijk alle specifiek bruikbare informatie zoals nummerplaten van verdachte voertuigen of persoonsbeschrijvingen mee te geven. “Wees er van overtuigd dat uw buren u dankbaar zullen zijn wanneer u alarm slaat bij verdachte zaken rond hun woning”, luidt het nog bij de verontruste burgemeester.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
05 nov 2011
Godelieve Deschuyffeleer
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief