HERNE - Inzameling taxussnoeisel

C21

HERNE - Inzameling taxussnoeisel

Logo
 

Ook de gemeente Herne doet dit jaar mee aan “Vergroot de hoop” een campagne die aanspoort om taxussnoeisel in te zamelen.

In taxus zit een stof die verwerkt wordt in geneesmiddelen tegen kanker: baccatine. Voor één kilo baccatine is maar liefst 12 ton snoeisel nodig.
 
De gemeente roept alle eigenaars van taxushagen op om tussen 15 juni en 15 september hun taxussnoeisel af te leveren in het containerpark. De ophaalfirma Van Hulle B&C engageert zich bovendien om voor elke kubieke meter ingezameld taxussnoeisel 40 euro te schenken aan Kom op tegen Kanker.
 
Zo deden in 2007 maar liefst 48 gemeenten mee aan de actie.  De opbrengst was 25 000 euro, een mooi resultaat dat dit jaar zeker zal worden overtroffen.
 
Vergeet ook niet dat de naalden, takken en zaden van de taxusplant of boom uiterst giftige stoffen bevatten die een verlammend effect hebben op hart- en ademhalingsfuncties. Een zware vergiftiging loopt meestal vrij snel fataal af. Niet alleen voor de mens maar ook voor huisdieren, vee en vooral voor paarden is taxus heel gevaarlijk.
 
Openingsuren containerpark tot en met oktober:
woensdag van 14 tot 19u00
vrijdag van 14 tot 18u00
zaterdag van 10 tot 12u30 u en van 13 tot 18u00
 
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
09 jun 2008
Godelieve Deschuyffeleer
Godelieve Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief