HERNE / NINOVE / LEDE - Dynamic Karate Cup III ontvangt 179 karateka’s

C21

HERNE / NINOVE / LEDE - Dynamic Karate Cup III ontvangt 179 karateka’s

Dynamic_cup__nov_2011_foto_kobe_nevens___22_
Kristof Vermeulen van Goshinkai Eeklo werd uitgeroepen tot de winnaar van de open klasse vanaf 1ste KYU + zwarte gordels heren. De wisselbeker Dynamic cup ging naar de kamper die in kumite en kata samen het hoogst scoorde en dat was voor de tweede maal op rij Arnaud Vicaire - Foto's Kobe Nevens / Deschuyffeleer
 
Dynamic_cup__nov_2011_foto_kobe_nevens___9_
© Kobe Nevens
 
Dynamic_cup_iii__gd__9_
© Kobe Nevens
 
Dynamic_cup__nov_2011_foto_kobe_nevens___10_
Luc De Smet Shotokan Herne en Jean-Pierre Meert van Taisho KC Lede - © Kobe Nevens
 
Dynamic_cup__nov_2011_foto_kobe_nevens___18_
Wit: Kristof Vermeulen van Goshinkai Eeklo - Rood: Arnaud Vicaire van Hagakure Braine l’Alleud - © Kobe Nevens
 
Dynamic_cup__nov_2011_foto_kobe_nevens___19_
'killing blow' in het voordeel van Vermeulen - © Kobe Nevens
 
Dynamic_cup_iii__gd__11_
© Kobe Nevens
 

Zondag organiseerde karateclub Shotokan Herne samen met karateclub Taisho KC Lede en Hiryu KC Ninove voor de derde keer op rij de Dynamic Karate Cup III. Sinds dit jaar geniet deze wedstrijd van de officiële erkenning door JKA Vlaanderen (Japan Karate Association). De plaats van het gebeuren was de sporthal De Hernekouter

De Dynamic Karate Cup is een jaarlijks karatetreffen voor alle categorieën waarbij het dynamisch aspect van karate in de verf wordt gezet. Karate is een oosterse gevechtsport waarbij de ledematen gebruikt worden als natuurlijke aanvals-en verdedigingswapens. Er waren wedstrijden zowel individueel als in ploegverband in kata (stijloefeningen) en in kumite (gevecht). Eigen aan de wedstrijd is ook de onderverdeling volgens de lichaamslengte van de kamper en niet volgens het gewicht. Dit maakt de gevechten veel evenwichtiger.
Voor het gebeuren meldden zich 179 ingeschrevenen. Buiten van de co-organiserende clubs kwamen zij van Braine l’Alleud, Etterbeek, Schaerbeek, Leuven, Gent, Deinze, Eeklo, Landegem, Wachtebeke, Gavere, Oudenaarde, Herzele, Erembodemem, Aalst, Torhout, Ieper, Heule, Antoing, Marchienne au Pont, Roeselare, Herseaux, Carnières, Ougrée en Luik. De ploeg die enigszins het meeste aanzien kreeg was Hagakure Braine l’Alleud met coach Arnaud Vicaire, Europees kampioen in Individueel Kumite Senioren en tevens wisselbekerwinnaar van vorig jaar.
In de voormiddag lieten de miniemen, cadetten en scholieren zowel meisjes als jongens zich op de tatami van hun beste kant zien. “De sfeer in de ploegen was schitterend en de motivatie super” gaf Luc De Smet, voorman van Shotokan Herne dan ook met veel voldoening mee. Een finaleplaats Kata was weggelegd voor Naessens Evelyn, Declercq Evelien, De Vriese Stefanie en Verbeke Tanika bij de meisjes en voor  Schotte Gianni, Mussche Ennia Devleeshouwer Raphaël en Jacquaert Sebastien bij de jongens.
In de namiddag was het de beurt aan de Kumiteploegen junior/senior en open klasse (zwarte grodels) Bij de dames werd het podium voorbehouden aan Bodaert Heloise, Naessens Evelyn, Van Quickelberghe Sophie en Dabolin Aurore.
Bij de finales Kumite heren gingen alle ogen uiteraard naar de te kloppen vedette Arnaud Vicaire en… het publiek kreeg waar voor geld. De strijd in de open klasse tussen de finalisten Arnaud Vicaire en Kristof Vermeulen resulteerde in een heel kort gevecht met een killing blow in het voordeel van Vermeulen. “Dit is het beëindigen van een gevecht met één enkele stoot, een principe dat binnen de karateopvatting van het Kyukushin tot een van de grondregels is gaan behoren,” aldus Jean-Pierre Meert, stichter TAISHO Karateclub Lede.
Kristof Vermeulen van Goshinkai Eeklo werd dan ook uitgeroepen tot de winnaar van de open klasse vanaf 1ste KYU + zwarte gordels heren. De wisselbeker Dynamic cup ging naar de kamper die in kumite en kata samen het hoogst scoorde en dat was voor de tweede maal op rij Arnaud Vicaire die dan ook de trofee mee naar huis mocht nemen. De nummers drie werden Ahmed Atindehou (Marchienne-au-Pont) en Samson Wille (Sholu Kan Wachtebeke). Deze organisatie kwam tot stand mede door de steun van de gemeente Herne en van de Provincie Vlaams-Brabant.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
08 nov 2011
Godelieve Deschuyffeleer
GDG Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief