HERNE – Okra sluit petanqueseizoen af

C21

HERNE – Okra sluit petanqueseizoen af

Afsluiting_petanque_herne_nov_2011__12_
Okra sluit petanqueseizoen af - Foto's © Deschuyffeleer
 
Afsluiting_petanque_herne_nov_2011__4_
© Deschuyffeleer
 
Afsluiting_petanque_herne_nov_2011__13_
De tien best geklasseerden - © Deschuyffeleer
 
Afsluiting_petanque_herne_nov_2011__2_
Voor iedereen een fles - © Deschuyffeleer
 
Afsluiting_petanque_herne_nov_2011__1_
Ook de kaarters waren van de partij. Hier een 'selfmade' kaartenhouder - © Deschuyffeleer
 
Afsluiting_petanque_herne_nov_2011__9_
De nummers 1 en 2: Roger Splingaer en Koen Rosier © Deschuyffeleer
 

De plaatselijke Okra-afdeling met voorzitter Paul Peters sloot het petanqueseizoen af met een gezellige bijeenkomst in het parochielokaal. Alle deelnemers werden in de hulde betrokken en mochten een prijs in ontvangst nemen. Zo ook de kaarters die ook iedere dinsdag tussendoor opnieuw tekenden voor de huissfeer in het clublokaal.

“Het zomers petanqueseizoen loopt van begin april tot eind oktober, in totaal gedurende 22 weken. Dit jaar hebben 7 spelers iedere week present getekend, toch wel een aardige prestatie op zichzelf”, gaf de voorzitter graag mee. “De uitslag is niet zo belangrijk. Iedere deelnemer is meteen ook een winnaar. Wel is belangrijk deel te nemen, mee te sporten, mee te bewegen, een babbeltje te samen, sociaal contact te hebben, zich te amuseren”.
 
Met 259 punten werd Willy Willaert winnaar voor Roger Splingaer (246) en Koen Rosier (235). Als eerste dame haalde Laurence Bruylant met 228 punten net niet het podium. In totaal wisten 44 petanquers zich te klasseren.
 
Okra Herne stond dit jaar ook reeds voor de derde keer op rij met succes in voor de organisatie van het petanquetornooi van het Pajottenland. Het is volgens de voorzitter de bedoeling ook nog de komende jaren dit tornooi te mogen organiseren.
 
Ook tijdens de winterperiode zitten de mensen van de plaatselijke Okra-afdeling niet stil. Zo start op donderdag 17 november om 13u30 het nieuw curveball-seizoen in de Hernekouter. Ook staan voortaan nu iedere dinsdag wandelingen op stapel vanuit het parochielokaal. Minder mobiele senioren kunnen er dan ook nog steeds terecht voor het leggen van een kaartje.
 
Het nieuw petanqueseizoen start toekomend jaar op dinsdag 3 april om 14u op de terreinen aan het parochielokaal.     
 
    
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
12 nov 2011
Godelieve Deschuyffeleer
GDG Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief