HERNE – ICT-diploma’s voor beginnende senioren

C21

HERNE – ICT-diploma’s voor beginnende senioren

Ict-cursus_diplomaoverhandiging_nov_2011__1_
Vermeersch Francine, Wielant Christiane en Paula, De l’Arbre Annie, Poelaert Jeannine, Adriaansens Christiaan, De Bruyn Valère, Van Der Straeten Christine, Defraene Anny, Van Bellinghen Emilienne, Tresinie Yvette en Van Raelte Lucie waren de gelukkigen die het deelcertificaat mochten in ontvangst nemen - © Deschuyffeleer
 
Diploma_s_itc_nov_2011
Lesgeefster Kristina Cammaert, coördinatrice Carine Van de Velde en de seniorenschepen Marie Louise Devriese -© Deschuyffeleer
 
Ict-cursus_diplomaoverhandiging_nov_2011__10_
Ook Valère De Bruyn ontvangt het certificaat - © Deschuyffeleer
 

De 10 senioren die met succes deelnamen aan het derde luik van de cursus ICT voor beginners zagen zich zo pas ook het laatste deelcertificaat van hun opleiding uitgereikt. De cursus werd opgezet door de seniorenraad in samenwerking met het gemeentebestuur en het Centrum voor Basiseducatie Halle-Vilvoorde. De laatste lessenreeks liep overigens reeds in het Dominikanessenklooster.

De  lessen startten in september vorig jaar en liepen tot nu. De opleiding behelsde 3 lessenpakketten. “Tijdens de eerste module kreeg de beginnende computergebruiker antwoorden op vragen zoals wat is een pc, wat is hardware, wat is software, hoe werken een muis en het toetsenbord, wat is een bureaublad, waarvoor dient het startmenu”, zegt een tevreden lesgeefster Kristina Cammaert. Ook tekstverwerking kwam in deze module aan bod. De theorie werd steeds rijkelijk aan de praktijk gekoppeld.
In de tweede module werd het internet heel nauwkeurig onder de loep genomen. Zo leerden de cursisten informatie opzoeken door gebruik te maken van de verschillende zoekrobots. Op basis van een eigen hotmail-adres leerden zij ook e-mails opstellen, versturen en ontvangen.
Tijdens de laatste reeks lessen ging de aandacht hoofdzakelijk naar beeldbewerking en digitale fotografie. “Hoe digitale foto’s corrigeren door kleur, contrast en helderheid aan te passen en hoe foto’s en afbeeldingen manipuleren waren dan ook luiken die de volle aandacht opeisten”, aldus nog de lesgeefster.
Naast coördinatrice Carine Van de Velde en de seniorenschepen Marie Louise Devriese waren ook de geslaagde cursisten bijzonder opgetogen met het behaalde resultaat. “Toen ik aan de eerste les begon had ik nog nooit van dichtbij een laptop gezien”, herinnert de 75-jarige Valère De Bruyn zich nog goed. “Nu vandaag spreek ik met mijn kleinkinderen over chatten, e-mailaccount, kroppen, backups en nog meer van dat. De kennismaking met de PC-mogelijkheden maakt dat ik veel meer op de hoogte ben van alles en nog wat. Ook wat vlak naast mijn deur gebeurt kan ik via de internetkanalen zomaar, waar en wanneer ik het wil, te weten komen”.
Vermeersch Francine, Wielant Christiane en Paula, De l’Arbre Annie, Poelaert Jeannine, Adriaansens Christiaan, De Bruyn Valère, Van Der Straeten Christine, Defraene Anny, Van Bellinghen Emilienne, Tresinie Yvette en Van Raelte Lucie waren de gelukkigen die het deelcertificaat mochten in ontvangst nemen.
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
01 dec 2011
Godelieve Deschuyffeleer
GDG - © Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 04 mei 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief