HERNE - Toekenning van het St-Romboutskruis

C21

HERNE - Toekenning van het St-Romboutskruis

Dsc06560
Carlos De Maesschalck, raadslid van de kerkraad - Emiel Magelinckx, koster-organist - Julien Mertens verdienstelijk voor kleine en grote herstellingen in de kerk en de dekenij - Honoré Van Ongeval, voorzitter van de kerkraad en pastoor Kris Meskens - Foto's © Deschuyffeleer
 
Dsc06555
Sint-Romboutskruis toegekend aan Honoré Van Ongeval - © Deschuyffeleer
 
Sint_romboutskruis_honor__van_ongeval
© Deschuyffeleer
 

Tijdens de wekelijkse weekendviering in de St-Petrus en Pauluskerk mochten vier verdienstelijke personen op voordracht van en uit de handen van pastoor Kris Meskens het Gouden St-Romboutskruis ontvangen.

De eer ging naar Carlos De Maesschalck als raadslid van de kerkraad, Emiel Magelinckx als koster-organist, Julien Mertens als verdienstelijk voor kleine en grote herstellingen in de kerk en de dekenij en Honoré Van Ongeval als voorzitter van de kerkraad.
De bijhorende oorkonde werd ondertekend door Monseigneur André-Jozef Léonard, aartsbisschop van Mechelen-Brussel.
Het Sint-Romboutskruis is de hoogste nationale kerkelijke onderscheiding in België. Dit diocesaan ereteken wordt toegekend aan de verdienstelijke leden van de kerkfabriek en van het kerkpersoneel of aan weldoeners van de kerk.
De jarenlange toewijding aan het parochieleven en aan het beheer van het kerkelijk patrimonium van de gelauwerden werd door de aanwezigen onthaald op een warm applaus.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
03 dec 2011
Godelieve Deschuyffeleer
GDG- © Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 04 mei 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief