HERNE – Flitspalen in Kokejane en in het centrum

C21

HERNE – Flitspalen in Kokejane en in het centrum

Editiepajot_snelheidscontroles_p200

Binnenkort plaatst het provinciaal agentschap Wegen en Verkeer vier flitspalen op de gewestwegen in Herne. Dat vernam burgemeester Kris Poelaert zo pas. De flitspalen komen in Kokejane op de Assesteenweg en in het centrum langsheen de Edingse- en de Ninoofsesteenweg.

Burgemeester Kris Poelaert: “De aanvragen vanuit het gemeentebestuur werden ingediend na aanhoudende klachten van de buurtbewoners en op basis van ongevallen- en snelheidsstatistieken langsheen beide gewestwegen. Op de Edingsesteenweg was trouwens ook de aanwezigheid van de gemeenschapsschool mede bepalend. Onze aanvragen waren overigens de enige die weerhouden werden met de hoogste prioriteit”.
 
De komende verbinding in Edingen tussen de autosnelweg la Hennnuyère A8 en het nieuw aangelegd rondpunt op de Assesteenweg maakt dat de flitspalen in Kokejane des te meer welkom zijn. De nieuwe verbindingsweg zal immers het verkeer op de Assesteenweg (N285) in en uit de richting van de E40 in Ternat allicht nog doen toenemen met nog meer overlast en verkeersonveiligheid tot gevolg. In afwachting van het opstarten van de geplande heraanleg van de steenweg over een tweetal jaar moeten de flitspalen nu al zorgen voor een meer veilige en meer leefbare doortocht van de dorpskom. De palen komen bij het binnenrijden van de bebouwde kom ter hoogte van de firma Van Sinay en ter hoogte van het kruispunt met de Broekstraat.
 
Op de gewestweg N255 komen de flitspalen bij het binnenrijden van het centrum op de Ninoofsesteenweg ter hoogte van de vroegere Spar en op de Edingsesteenweg in de bocht net voor de school de Markevallei, beide nagenoeg ter hoogte van de eerder ingeplante middenbermen als poorteffect.

Omtrent de exacte timing van het aanbrengen en het operationeel in gebruik nemen van de flitspalen wordt eerstdaags meer informatie ingewacht. De palen worden bekostigd uit een bijzonder budget van 500 000 euro dat minister Hilde Crevits heeft vrijgemaakt voor het plaatsen van bijkomende onbemande camera’s in Vlaanderen. Toekomend jaar worden de thans niet ingewilligde aanvragen alvast opnieuw in overweging genomen.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
12 dec 2011
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 04 mei 2024

archief