HERNE – Felle brand vernielt leegstaand schoolgebouw

C21

HERNE – Felle brand vernielt leegstaand schoolgebouw

Brand_go-gebouw_herne_11_dec_2011_deschuyffeleer__3_
Brand gebouw Gemeenschapsonderwijs Ninoofsesteenweg - Foto's © Deschuyffeleer
 
Brand_go-gebouw_herne_11_dec_2011_deschuyffeleer__6_
Brand gebouw Gemeenschapsonderwijs - © Deschuyffeleer
 
Brand_go-gebouw_herne_11_dec_2011_deschuyffeleer__7_
Brand gebouw Gemeenschapsonderwijs - Michel Meeremans sloeg 'alarm' - © Deschuyffeleer
 
Brand_go-gebouw_herne_11_dec_2011_deschuyffeleer__9_
Brandweerkops Edingen - © Deschuyffeleer
 
Brand_go-gebouw_herne_11_dec_2011_deschuyffeleer__13_
Commandant Didier Leriche - © Deschuyffeleer
 
Brand_go-gebouw_herne_11_dec_2011_deschuyffeleer__14_
Buurtbewoonster Clara Servranckx was diep onder de indruk van het gebeuren © Deschuyffeleer
 
Brand_go-gebouw_herne_11_dec_2011_deschuyffeleer__12_
Alle beetjes helpen ..... © Deschuyffeleer
 

Een felle uitslaande brand heeft zondagnamiddag een leegstaand gebouw van de gemeenschapsschool in het centrum totaal  vernield. Allicht is de brand aangestoken. Niemand werd gewond. Een oude vrouw die in de onmiddellijke omgeving van de brand een woning betrekt werd door een toevallige jonge voorbijgangster onder de arm genomen en gerustgesteld in afwachting van de komst van familieleden.

Het was iets voor halfvier dat Michel Meeremans uit Galmaarden de brand opmerkte. “Ik was aanwezig op een babyborrel in de Katolieke Kring en zag van in de zaal een enorme rookontwikkeling uit een schoolgebouw opstijgen. Ik heb dan ook onmiddellijk de hulpdiensten verwittigd”.
 
Zowel de politie als de dikwijls in de streek zo verguisde brandweer van Edingen waren vrij snel ter plaatse. Amper 14 minuten na de oproep konden de manschappen van commandant Didier Leriche al met de blussingswerken beginnen. Intussen had de rookontwikkeling plaatsgemaakt voor een felle uitslaande brand. De brandweer kon voorkomen dat de brand oversloeg naar de overige gebouwen.
 
Over de oorzaak van de brand wordt nog in het duister getast. De politie Pajottenland voert het onderzoek. Volgens commandant Didier Leriche kan het niet anders dan dat de brand is aangestoken.
 
Schooldirectrice Kristel Van Acker en de buurtbewoners keken gelaten toe. “Verschillende gebouwen staan reeds jarenlang leeg. Besprekingen om ze een andere bestemming te geven lopen systematisch op een sisser af. Een dergelijk onheil moest er dan ook eens van komen”, betreurt de directrice de gang van zaken. Zij wordt voluit bijgetreden door buurtbewoners die het aanhoudend vandalisme op de verwaarloosde schoolcampus grondig beu zijn. Recent zijn daar trouwens ook nog vandalisme en verdachte gedragingen van jongeren op de nabijgelegen parking van het OCMW-gebouw bijgekomen.
 
Buurtbewoonster Clara Servranckx was diep onder de indruk van het gebeuren. Gelukkig ontfermde de jonge toevallige voorbijgangster Kelly Waterplas zich onmiddellijk over de 80-jarige dame. Zij sprak Clara geruststellende woorden toe en verwittigde haar naaste familie.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
12 dec 2011
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 04 mei 2024

archief