HERNE – Weergoden Eindejaarstochten gunstig gezind

C21

HERNE – Weergoden Eindejaarstochten gunstig gezind

Dsc_6737
Vertrek en aankomst van de Eindejaarstochten in de polyvalente zaal in Sint-Pieters-Kapelle - Foto's Kobe Nevens
 
Dsc_6746__1_
Mede-organisator Patrick Janssens en Marina Selleslaghs, zij kwam helemaal over vanuit Leest, nabij Mechelen, naar de Eindejaarstochten in St-Pieters-Kapelle - Foto © Kobe Nevens
 
Dsc_6763
Doorheen het Groene Kwadrant en Bever - Foto © Kobe Nevens
 
Wandeling_marktrotters_dec_2011
Ook 'Bobby' was van de partij - Foto © Kobe Nevens
 
Dsc_6799
Ook op het parcours: Marc Jancquart. Hij was druk bezig met de verdeling van de 'nieuwjaarskalender' van de verenigde verenigingen uit Sint-Pieters-Kapelle - Foto © Kobe Nevens
 

Ondanks de bakken regen van de vorige dagen en de bijwijlen felle sneeuwbuien van de voorbije nacht daagden toch nog ruim 450 stappers op voor de Eindejaarstochten van de Marktrotters in St-Pieters-Kapelle. De weergoden waren de organiserende club en de wandelaars blijkbaar toch wel bijzonder gunstig gezind. Niet één spatje regen of één sneeuwvlokje stoorden de deelnemers op hun ontdekkingstocht doorheen Het Groene Kwadrant van Herne en buurgemeente Bever. Zij konden dan ook met volle teugen genieten van de wijdse winterse en toch met zon overgoten landschappen met hun zachte glooiingen en hun kabbelende beekjes.

De sneeuwlaag in grote delen van het Vlaamse land maakte dat de wandelaars zich deze keer ’s ochtends slechts met mondjesmaat aanmelden. Mede-organisator Patrick Janssens verklaart: “De meeste vroege inschrijvers maakten ons attent op het sneeuwvrij zijn van dit hoekje van het Pajottenland. Elders was dit blijkbaar niet het geval. Zo gaven deelnemers uit Halle en Lembeek ons mee dat aldaar toch wel een sneeuwtapijt van enkele cm dik lag. Gelukkig bleven de wegen goed berijdbaar”. Met het verschijnen van de zon in de loop van de voormiddag dikten de inschrijvingen dan ook nog gestadig aan.
 
De parcoursbouwer had bij de start ook gezorgd voor een haast 5 km lang parcours voor rolstoelgebruikers. Wandelaars die het stappen in de modder niet zo direct zagen zitten kozen dan ook graag voor dit alternatief parcours.
 
Samen met haar man Georges Lefevre kwam Marina Selleslaghs toch helemaal over vanuit Leest, nabij Mechelen, naar de Eindejaarstochten in St-Pieters-Kapelle. “Wij stappen wekelijks een afstand van om en bij de 20 km. Ondanks de sneeuw in onze streek kozen wij vandaag resoluut voor de Eindejaarstochten alhier. Het heuvelachtig Pajottenland biedt in deze tijd van het jaar mooie panorama’s. Het is eens wat anders dan de vlakke tochten in het Antwerpse en in Limburg. Overigens lag het heel mooi parcours er wel enigszins drassig bij maar het was toch best doenbaar. De organisatoren verdienen dan ook een pluim”.
 
Met 88 stappers waren de Marktrotters de grootste deelnemende club voor de Padstappers uit Geraardsbergen (37) en Egmont Zottegem (33).
 
Na de Eindejaarsperiode maken de Marktrotters zich alvast op voor de organisatie van hun klassieker, de Kriek- en Mattentochten, op zondag 11 maart. De verkenning van het parcours voor de clubleden is voorzien op zaterdag 11 februari.
             
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
17 dec 2011
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 04 mei 2024

archief