HERNE – Provinciale subsidies voor De Bloesem

C21

HERNE – Provinciale subsidies voor De Bloesem

Eerste_schooldag_2011_de_bloesem__2_
Idereen gelukkig met de provinciale subsidie voor het promoten van veilig en milieuvriendelijk schoolverkeer - Foto © Deschuyffeleer
 

De Bloesem is één van de Pajotse scholen die vanuit de provincie subsidies ontvangen voor het promoten van veilig en milieuvriendelijk schoolverkeer in het kader van de sensibiliseringsactieactie Dokter Mobi. Met drie dossiers rijft de school in totaal 11 772 euro binnen, goed voor het aanschaffen van préfietsjes, verkeerseducatief materiaal en een fietsenstalling.

Dokter Mobi is een provinciaal project dat mobiliteitsadvies geeft aan de basisscholen in Vlaams-Brabant. “Projecten die het schoolverkeer veilig en milieuvriendelijk maken, kunnen rekenen op onze financiële steun”, zegt gedeputeerde voor mobiliteit Julien Dekeyser. “Dit jaar hebben wij over de ganse provincie 70 scholen kunnen belonen voor hun inzet voor een totaal bedrag van 182 868 euro”.
 
“Voor onze vestigingen in de Kapellestraat en in St-Pieters-Kapelle besteden wij het toegekend bedrag aan pré-fietsjes om de kleuters en de kleinsten te leren fietsen en aan allerlei verkeersmateriaal zoals verkeersbordensets. De vestiging in de Stationsstraat mag zich dan weer verwachten aan een fietsenstalling”, zegt een tevreden directeur Geert Van Damme. 
 
  
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 dec 2011
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief