Diensten-service HERNE breidt uit met strijkdienst

C21

Diensten-service HERNE breidt uit met strijkdienst

Nieuwe_strijkwinkel_stationsstraat___3_
Voorzitter DSH Kris Degroote, Nathalie Pieck en Hilde Vandevelde - Foto's © Deschuyffeleer
 
Nieuwe_strijkwinkel_stationsstraat___1_
© Deschuyffeleer
 
Nieuwe_strijkwinkel_stationsstraat___2_
Strijkster Nathalie Pieck © Deschuyffeleer
 
Nieuwe_strijkwinkel_stationsstraat___4_
Op het succes van DSH.... ('t Menneke van chocolat) - © Deschuyffeleer
 

Met een splinternieuwe strijkwinkel heeft Diensten-service Herne (DSH) er een klein zusje bij. Het was dan ook feesten geblazen. Naast de nieuwe strijkwinkel mocht DSH ook zijn nieuwe locatie aan de Stationsstraat voorstellen. Dat alles werd overgoten met een drink waarbij meteen ook getoast werd op het nieuwe jaar en op de succesrijke toekomst van de dienst.

Nu drie jaar geleden ging Diensten-service Herne met gangmaker en voorzitter  Kris Degroote van start met zijn activiteiten. Onder de vleugels van het PWA werd één en ander destijds mogelijk door de toekenning van een startkapitaal in de vorm van een renteloze lening van 15000 euro en de toezegging van logistieke steun door het gemeentebestuur.
 
Op vrije korte  termijn wist DSH zich te profileren als schepper van lokale werkgelegenheid en als instelling die tegemoet komt aan een alsmaar groeiende nood aan huishoudelijke hulp bij de bevolking. Ook de dienstencheques waren een welgekomen duwtje in de rug.
 
DSH telt thans reeds 30 vol- of deeltijdse medewerkers die instaan voor de thuisdienst zoals het poetsen, het strijken, het boodschappen doen, het bereiden van maaltijden en het klein naai- en verstelwerk en dit allemaal aan zeer voordelige voorwaarden voor de dienstenafnemers.
 
Kris Degroote: “Intussen kwamen ook om de haverklap aanvragen binnen voor een strijkdienst. Ook deze dienst staat vanaf nu, weliswaar nog in zijn kinderschoenen, ter beschikking van de bevolking”. De dertigjarige Nathalie Pieck is de allereerste strijkster. Voortaan mag zij gebruik maken van een fonkelnieuwe professioneel strijktoestel. De werkwijze van de strijkdienst is overigens heel eenvoudig. Het strijkgoed wordt opgeplooid aangeleverd. Met de afleveringsbon kan de strijk 3 dagen later al afgehaald worden. Betalen kan enkel en alleen met dienstencheques. Tevreden klanten kunnen er overigens voor kiezen ‘vaste klant’ te worden. Het ondertekenen van deze gebruikersovereenkomst  geeft dan ook recht op een korting en een prioritaire behandeling.
 
Ook voor de strijkwinkel mocht DSH genieten van gemeentelijke steun in de vorm van een renteloze lening van 75000 euro. Net zoals de thuisdienst is het ook nu de bedoeling dat de strijkdienst binnen afzienbare tijd zichzelf bekostigt en het geleende kapitaal terugbetaalt.
 
De strijkwinkel is alle werkdagen open van 8 tot 9u30. Op maandag en donderdag ook van 15u15 tot 19u15.
Voortaan is de Stationsstraat 53 ook de nieuwe administratieve zetel van de DSH-diensten.
Contacten: thuisdienst op 0474/ 13 48 98 (Hilde Vandevelde) en strijkdienst op 0474/35 63 41 (Nathalie Pieck).
 
Nadere informatie is  hier terug te vinden.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
03 jan 2012
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief