HERNE – Stormweer tilt dakconstructie op

C21

HERNE – Stormweer tilt dakconstructie op

4
Foto's © Deschuyffeleer
 
5
© Deschuyffeleer
 
1
© Deschuyffeleer
 
2
© Deschuyffeleer
 
3
© Deschuyffeleer
 

Het stormweer heeft ook in Herne flink wat schade aangericht. Vooral de omgeving van de Geraardsbergsesteenweg, de Smeyersmarkstraat en de Rendries kreeg het even voor de middag erg te verduren. Een dakconstructie werd opgelicht en dreigde verder weggeblazen te worden. Ontwortelde bomen en afgerukte takken versperden her en der de rijbaan. Niemand werd gewond.

Omstreeks 11u raasde de aangekondigde storm met volle kracht ook over het Pajottenland. Het onweer ging gepaard met heel wat neerslag en stevige windstoten. Aan de Geraardsbergsestraat werd een platte dakconstructie van een bergplaats naast een woning opgetild. Een gedeelte van het dak kwam loodrecht te staan doch de bewoners bleven gelukkig van verder onheil gespaard. Ook de daken van een loods van een containerbedrijf Vidts Recycling en van de molen Vannerom werden fel beschadigd. De Civiele Bescherming kwam ter plaatse om verdere schade te voorkomen.
 
In de Rendries kwamen enkele afgerukte zware takken van bomen op de rijbaan te liggen. In afwachting van hun opruiming werd de weg dan ook preventief voor het verkeer afgesloten. Hier en daar waren ook de elektriciteitsleidingen aan een herstel- of nazichtbeurt toe.
 
Ook de steigerconstructie rond de kerktoren voor de restauratie deed bijwijlen erg gevaarlijk aan doch hield al bij al goed stand. In samenspraak met de burgemeester liet de aannemer alleszins de nodige controles uitvoeren. Uiteindelijk kwam slechts één enkele loopplank in aluminium op het oude kerkhof terecht. Ook hier liet burgemeester Kris Poelaert preventief de Kerkstraat voor alle verkeer afsluiten.
 
De overvloedige regenval deed opnieuw even het doembeeld van overstromingen van de Mark opborrelen. Onmiddellijk werden alle nodige voorzorgsmaatregelen getroffen. Zo werden in de Boesmolenstraat alle klemzittende takken aan de molen geruimd om het water vlot te laten doorstromen. Uiteindelijk trad de Mark niet buiten zijn bedding. Burgemeester Kris Poelaert volgde ook hier aanhoudend van dichtbij de toestand. Met de nog te verwachten neerslag de komende dagen blijven alle veiligheidsdiensten dan ook bijzonder waakzaam om op alles voorbereid te zijn.           
 
 
   
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
05 jan 2012
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief