HERNE – Cornet Harmen Vanhoorne laat champagne knallen

C21

HERNE – Cornet Harmen Vanhoorne laat champagne knallen

Champagneconcert_wb_2012__18_
Champagne concert van de Koninklijke fanfare 'De Ware Broeders' en 'Jonge Ware Broeders' Herfelingen - Foto's © Deschuyffeleer
 
Champagneconcert_wb_2012__11_
Presentator was Wilfried Haesen
Champagneconcert_wb_2012__12_
Champagne concert in de St-Niklaaskerk
Champagneconcert_wb_2012__36_
Gastsolist Cornet Harmen Vanhoorne - © Deschuyffeleer
 
Champagneconcert_wb_2012__20_
© Deschuyffeleer
Champagneconcert_wb_2012__41_
Ghislain Allaert en Jeroen Hofmans
Champagneconcert_wb_2012__52_
Champagnebar in het Bavocentrum - © Deschuyffeleer
 

Het traditioneel twee-jaarlijks champagneconcert van de Koninklijke Fanfare De Ware Broeders tesamen met de Jonge Ware Broeders in de St-Niklaaskerk in Herfelingen is andermaal uitgegroeid tot een succesverhaal. Met nagenoeg 400 toeschouwers mochten de organisatoren zich dan ook flink in de handen wrijven. Gastsolist op trompet-cornet Harmen Vanhoorne plaatste de kers op de kaart met beklijvende solopartijen. Wilfried Haesen deed de presentatie.

Harmen Vanhoorne is aardig op weg om met zijn specialisatie op cornet uit te groeien tot een heuse internationale ster. Zo won hij vorig jaar nog de Ern Keller Memorial Trophee in Australië voor de beste internationale solist en ging hij in Engeland aan de haal met de prijs voor de ‘Best Principal Cornet’ in de Land O’Burn’s Contest en met de prijs van ‘Best Cornet’ in de Fife Charities Contest.
 
De gastsolist, overigens lid van de Koninklije Muziekkapel van de Gidsen, maakte van het concert meteen een echte parel aan de kroon van de reeks champagneconcerten van de organiserende fanfare. De grootste invloed op Harmen was en is nog steeds de brassbandbeweging. Als cornet is hij trouwens nog altijd een echte pijler van de Brassband Buizingen.
 
Ook de muzikanten van de fanfare onder de leiding van dirigent Jeroen Hofmans zetten hun beste muzikaal kunnen in de schijnwerpers. Het concert werd dan ook afgesloten met een daverend applaus.
 
Een speciale attentie ging naar Ghislain Allaert. In het feestjaar van ‘120 jaar Ware Broeders’ wordt Ghislain niet alleen 70 maar mag hij ook zijn 60-jarige muzikale carrière  en daarboven op ook nog het 25-jaar voorzitterschap  van zijn Koninklijke fanfare De Ware Broeders vieren. Ghislain werd alvast nu al getrakteerd op een warme ovatie.
 
Na het concert was er nog tot in de late uurtjes een champagnebar in het Bavocentrum.        
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
09 jan 2012
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief