HERNE – Inkijken van bodemerosieplan

C21

HERNE – Inkijken van bodemerosieplan

Erosie_5
© Deschuyffeleer
 

De voorlopige plannen van het gemeentelijk bodemerosieplan liggen ter inzage van de bevolking op het gemeentehuis op donderdag 19 en dinsdag 24 januari telkens van 10u tot 15u. De twee provinciale erosiecoördinatoren zijn dan aldaar ook ter beschikking om de plannen toe te lichten, problemen met de eigenaars te bespreken en oplossingen aan te reiken.

Gelet op de aanhoudende bodemerosie en modderoverlast op sommige plaatsen heeft het gemeentebestuur gebruik gemaakt van de subsidieregeling voorzien in het Vlaams Erosiebesluit voor het opmaken van een gemeentelijk erosiebestrijdingsplan en het uitvoeren van kleinschalige erosiebestrijdingsmaatregelen. Daarbij krijgt het nu ook de hulp van de twee provinciale erosiecoördinatoren.
 
Het plan bevat de knelpunten bodemerosie en modderoverlast in de gemeente. Daarnaast worden ook concrete oplossingen naar voren geschoven met de inbreng van zowel de gemeente als van de overige betrokken partijen. Het plan geeft ook reeds een indicatieve tijdsplanning op korte, middellange en lange termijn voor de uitvoering van de voorgestelde maatregelen.
 
Meer info Anja Mertens 02/397 11 61 of via anja.mertens@herne.be
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
10 jan 2012
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief