HERNE – Christophe Deborsu te gast bij Rotary Markvallei

C21

HERNE – Christophe Deborsu te gast bij Rotary Markvallei

Deborsu_rotary_12_jan_2012-_deschuyffeleer__31_
Dag Vlaanderen! Hoe Walen écht leven en denken - Christophe Deborsu en Rotary-voorzitter Lucile Heremans - Foto's © Deschuyffeleer
 
Deborsu_rotary_12_jan_2012-_deschuyffeleer__3_
Clubmeester Jean-Marie Berthot - © Deschuyffeleer
 
Deborsu_rotary_12_jan_2012-_deschuyffeleer__5_
Rotary-voorzitter Lucile Heremans - © Deschuyffeleer
 
Deborsu_rotary_12_jan_2012-_deschuyffeleer__12_
Clubsecretaris Marc Bosmans - © Deschuyffeleer
 
Deborsu_rotary_12_jan_2012-_deschuyffeleer__25_
Signeermoment Christophe Deborsu - Dag Vlaanderen! - © Deschuyffeleer
 
Deborsu_rotary_12_jan_2012-_deschuyffeleer__26_
© Deschuyffeleer
 

RTBF-journalist Christophe Deborsu weet de Vlamingen te bekoren. Zoveel is duidelijk na de grote opkomst voor de voorstelling van zijn boek ‘Dag Vlaanderen – Hoe Walen écht leven en denken’ tijdens de eerste  activiteit van het nieuwe jaar van Rotaryclub Herne-Markvallei in De Egelantier.

Een glunderende voorzitter Lucile Heremans mocht op de bijeenkomst dan ook nagenoeg 150 genodigden waaronder burgemeester Kris Poelaert en een resem vertegenwoordigers van bevriende serviceclubs waaronder de Waalse zusterclub Hastière verwelkomen. De afgeladen volle feestzaal was dan ook één en al aandacht voor de vlotte, boeiende en luchtige babbel van de allicht meest populaire Franstalige journalist in Vlaanderen.

In zijn boek neemt de auteur aan de hand van een heleboel weetjes de lezer met een ludieke noot op sleeptouw om ‘de Waal’ te ontdekken. Hetzelfde wapen hanteert hij tijdens zijn uiteenzettingen. Zo houdt Christophe Deborsu voor dat de Walen bij hun geboorte met intelligentie, eerlijkheid en socialisme drie waarden meekrijgen waarvan er evenwel steevast slechts twee terzelfdertijd op hen vast te pinnen blijken te zijn.
 
Naast de boodschap dat iedere Vlaming jaarlijks haast 1000 euro overhevelt naar Wallonië hing de RTBF-journalist, bekend van het Marseillaise-incident met Yves Leterme, van de nep-nieuwsuitzending Bye Bye Belgium over het uitroepen van de Vlaamse onafhankelijkheid en van zijn deelname aan populaire VRT-programma’s zoals De Pappenheimers, De Slimste Mens en het Groot Dictee der Nederlandse Taal, een beeld op van de denkwereld van de Walen over het Nederlands en over de Vlamingen. Het  Nederlands komt over als moeilijk, lelijk, boers en achterlijk terwijl de Vlamingen als vooruitstrevend, moedig en top bestempeld worden.
 
Na afloop was het gehoor bijzonder enthousiast ondanks het besef dat er niet helemaal tot de kern van de Vlaams-Waalse verhoudingen werd doorgedrongen. 
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
13 jan 2012
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief