HERNE - Fit in je hoofd, goed in je vel!

C21

HERNE - Fit in je hoofd, goed in je vel!

Fit_in_je_hoofd_vidange_perdue__11_
Fit in je hoofd, goed in je vel - Vidange Perdue - Foto's © Deschuyffeleer
 
Fit_in_je_hoofd_vidange_perdue__5_
OCMW-voorzitter Carina Ricour - © Deschuyffeleer
 
Fit_in_je_hoofd_vidange_perdue_131
Ilse Vercauteren LOGO Zenneland - © Deschuyffeleer
 
Fit_in_je_hoofd_vidange_perdue__10_
© Deschuyffeleer
 

Onder het motto ‘Ga ervoor’ werden de senioren in het Bavocentrum in Herfelingen getrakteerd op de filmvoorstelling van ‘Vidange Perdue’ met Nand Buyl in de hoofdrol. De filmnamiddag kaderde in het project ‘Fit in je hoofd, goed in je vel’, dat wordt gedragen door het OCMW, de seniorenraad en LOGO Zenneland, het LOkaal GezondheidsOverleg. De vertoning wist een 70-tal belangstellenden te bekoren. OCMW-voorzitter Carina Ricour verzorgde de inleiding.

Ilse Vercauteren van LOGO : “Het project maakt deel uit van de campagne ‘Fit in je hoofd’  van de Vlaamse overheid. Die is opgebouwd rond 10 beschermende factoren om de individuele mentale weerstand te verbeteren”.  Uit het aanbod koos Herne 5 items om concreet in de kijker te zetten door het opzetten van laagdrempelige acties. Carina Ricour : “Ga ervoor is overigens ons eerste thema van het project. Hierbij hebben wij de geestelijke gezondheid van ouderen willen bespreekbaar maken”.
Ouder worden, eenzaamheid, afhankelijkheid van kinderen en afgeschreven worden zijn slechts een paar situaties waar ook Lucien (Nand Buyl), een alerte tachtiger, in de film mee geconfronteerd wordt. Op een soms ludieke, soms bloedernstige manier wordt de toeschouwer op sleeptouw genomen in een verhaal met herkenbare situaties waarin ook hij reeds verzeild raakte. De kijker is in zekere zin getuige van wat hem reeds overkwam, wat hem thans overkomt of wat hem nog kan overkomen.
Verder komen rond ‘Fit in je hoofd’ nog aan bod: ‘Reken op vrienden’ met op 11 februari een dansavond voor alleenstaande senioren, ‘Vind jezelf oké’ met een Stijl- en kleurenanalyse op 19 maart, ‘Beweeg’ met Start-to-run vanaf 3 april en ten slotte op 26 april ‘Praat erover’, een thema-avond rond meehelpen opvoeden van je kleinkind.
Nadere informatie is te bekomen bij het OCMW en op www.fitinjehoofd.be
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 jan 2012
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 04 mei 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief