HERNE - Eeuweling in Sint-Felix

C21

HERNE - Eeuweling in Sint-Felix

Dsc02138
 
Dsc02131
Dsc02135
Groepsfoto_estelle
 
Dsc02144
In het rusthuis Sint-Felix in Herne was het vrijdagnamiddag feesten geblazen. Bewoners, personeel, directie, burgemeester, gemeentebestuur, familie en genodigden kwamen er samen om de honderdste verjaardag van Maria-Thérèsia Hoedenaeken te vieren. Maria-Thérèsia, beter gekend als Estel, werd op 20 juni 1908 in Herne geboren. Met echtgenoot Jozef Debock, overleden in 1979, kreeg zij twee zonen. In 1932 werd André geboren en in 1943 René.
 
Dat haar man in Brussel werkte was de reden dat het gezin in 1941 naar de hoofdstad verhuisde. Van zodra vader Jozef de pensioensleeftijd had bereikt hielden zij Brussel dan ook voor bekeken en vestigden zij zich opnieuw in Herne in de Rankhove.
 
“Ons moeder is altijd een goede huisvrouw en een ijverige werkster geweest” zegt André. “Zij was ook fel begaan met haar kinderen maar was wel heel streng” springt René bij.
 
Ook nog op latere leeftijd vond Estel het nodig om zich nuttig te maken. Zo maakte zij tot voor een tiental jaar nog grote smyrnatapijten die ze dan steevast cadeau deed aan het ene of andere familielid.
 
Burgemeester Kris Poelaert en leden van het gemeentebestuur overhandigden samen met felicitaties de traditionele bloemen, een schilderij met een vergezicht op Herne en een tinnen bord en klonken op de gezondheid van Estel.
 
 
 
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
21 jun 2008
Godelieve Deschuyffeleer
Godelieve Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief