HERNE – Winterse MTB-Valentijnstochten

C21

HERNE – Winterse MTB-Valentijnstochten

Mtb_met_een_-8___2_
Winterse MTB-Valentijnstochten - Foto's © Deschuyffeleer
 
Mtb_met_een_-8___8_
MTB-er Stefaan Speltens van wielerclub Ternat - © Deschuyffeleer
 
Mtb_met_een_-8___10_
Bevoorrading in het Hof Van Eeckhout in Kester-Holland - © Deschuyffeleer
 
Mtb_met_een_-8___14_
Zij stonden in voor de bediening: Jana en Willy Danau, Kris Copriau en Alain Van den Berghe - © Deschuyffeleer
 
Mtb_met_een_-8___11_
Bart Traweels uit Gent en Bert Van der Jonckheyd uit Astene - © Deschuyffeleer
 
Mtb_met_een_-8___16_
© Deschuyffeleer
 

Ondanks de winterse weersomstandigheden mocht fietsclub ’t Draisineken toch nog meer dan 200 MTB-ers verwelkomen op de 14de editie van hun ietwat vroegtijdige Valentijnstochten. Een uitzonderlijk mooi doch best uitdagend parcours met dank zij de verrassende zon toch ook nog heerlijke vergezichten over de fraaie Pajotse glooiingen deed de deelnemers de barre winterse ellende bijtijds wel even verdringen.

Het waren dan ook de echte MTB-ers die hun opwachting maakten voor de tochten. Zo ook Bart Traweels uit Gent en Bert Van der Jonckheyd uit Astene van de Gentse mountainbikeclub De Vedetten wiens gebruikelijke actieradius reikt tot aan de poorten van Brussel. “Hier in deze barre omstandigheden komen enkel de echte MTB-ers aan bod. Waar wij normaal een gemiddelde halen van 23 werd het deze keer maar 18 km/uur. De mannen met de schone velo’s vertonen echter te weinig karakter om in deze omstandigheden alsnog uit te pakken en blijven liever thuis aan de haard”.
 
Ook voor de getrainde MTB-er Stefaan Speltens van wielerclub Ternat oogde het parcours bijzonder fraai in de bijzondere winterse weersomtandigheden. “Alleszins een pluim op de hoed voor de organisatie, die werkelijk af was. Over de 43 km zette ik een tijd neer van 2u 13’, wat overeenstemt met een gemiddelde snelheid van nagenoeg 20 km/uur. Dit is iets minder dan normaal maar deze keer primeerde nu éénmaal de veiligheid”.
 
Alle deelnemers wisten de bevoorrading in het Hof Van Eeckhout in Kester-Holland enorm te waarderen. Hiervoor zorgden de medewerkers rond de ploeg van Jana en Willy Danau, Kris Copriau en Alain Van den Berghe. De deelnemers kregen er naast een fel gesmaakte waaier aan warme en geestrijke dranken ook allerlei fruit en gebak aangeboden. Minstens een 4-sterren kwotering was dan ook de meest voorkomende waardering.
 
Guido Faucq (62) uit Bon Secours kreeg de prijs van de oudste deelnemer, terwijl de prijs voor de jongste deelnemer in de gemeente bleef bij Kobe Van den Berghe (9) uit Sint-Pieters-Kapelle. De enkele zeldzame vrouwelijke deelneemsters kregen zoals aangekondigd een bijzonder St-Valentijngeschenk.
 
Om op alles voorbereid te zijn hadden de organisatoren onder de leiding van voorzitter Luc Roosens ook een performante pechdienst in stelling gebracht. Zo was er permanent een ploeg ervaren motorijders in stand-bye voor het bijstaan van de MTB-ers in moeilijkheden. Zelfs op één wiel slaagden sommigen onder hen er in de meest moeilijke plaats op het parcours binnen de kortste keren te bereiken. Ondanks de bijzondere weersomstandigheden kreeg de dienst amper enkele kleine technische interventies af te werken. 
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
05 feb 2012
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 04 mei 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief