HERNE - Nieuw leven in het Rondvierkant

C21

HERNE - Nieuw leven in het Rondvierkant

Heropening_jeugdhuis_rondvierkant
© Deschuyffeleer
 
Er komt terug leven in het Rondvierkant, het eerdere jeugdhuis in het centrum aan de bib. Na een tweetal jaren noodgedwongen rust bij gebrek aan een bestuur is het nu de jeugdraad zelf die de touwtjes in handen neemt en het Rondvierkant voorziet van een nieuw impuls.
 
Zo pakken Chiro Rif-Raf, Rotaract en de Jonge Ware Broeders reeds op vrijdagavond 10 februari gezamenlijk uit met een Ladiesnight als opener. Voor de jeugdraad moet het Rondvierkant mettertijd opnieuw de boeiende, opbouwende en harmonische draaischijf van het plaatselijk jeugdleven worden.
 
Bij gebrek aan vrijwilligers en een geëngageerd bestuur was de bezetting van het jeugdhuis Rondvierkant totaal afgezwakt. Zo werd de champagneavond van twee jaar terug dan ook de hekkensluiter van een glorierijk verleden. Nu wil de jeugdraad opnieuw de uitdaging aangaan om van het Rondvierkant terug een jeugdhuis, die naam waardig, te maken. Met het initiatief voert de jeugdraad overigens een deel van het gemeentelijk jeugdbeleidsplan uit. Hierin wordt ‘jeugdcultuur’ trouwens in de brede zin van het woord als belangrijk ingekleurd.
 
Zowel de Chiro-meisjes als -jongens als Rotaract en de Jonge Ware Broeders uit Herfelingen nemen zich dan ook voor het Rondvierkant terug uit te bouwen tot de betere ontmoetingsplaats voor jong Herne. Zo zien zij af van het fuifaspect maar leggen zij des te meer de nadruk op praatcafés en thema-avonden waar hoofdzakelijk leeftijdsgenoten kansen worden geboden.
 
Het gemeentebestuur is er als de kippen bij om meteen de buurtbewoners gerust te stellen. Zo mag er niet gefuifd worden en dienen het sluitingsuur, de reglementering rond de geluidsnormen, het rookverbod en de wet op het alcoholgebruik rigoureus gerespecteerd te worden.
 
Om informatie makkelijk en snel te verspreiden maakte de raad inmiddels ook een aparte facebook-pagina aan. Ook een maandelijkse nieuwsbrief moet belangstellende jongeren op de hoogte houden van de geplande activiteiten. 
 
Omtrent de Ladiesnight-opener op 10 februari en de verdere programmatie is er meer info te bekomen bij de jeugddienst (02/397 11 63) of via de ‘jeugdpagina’ op de website www.herne.be.
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
07 feb 2012
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 04 mei 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief