HERNE – Werken nieuw kerkhofplein in laatste fase

C21

HERNE – Werken nieuw kerkhofplein in laatste fase

Dorpsverfraai_ng_2012_kerkhof_herne__1_
Heleen Lambrechts, grondgebiedzaken - Anja Mertens, milieuambtenaar - Marc Bombaert, schepen openbare werken - Kris Poelaert, burgemeester Foto's © Deschuyffeleer
 
Dorpsverfraai_ng_2012_kerkhof_herne__13_
Omgeving kerkhofplein aan de Kartuizerstraat - © Deschuyffeleer
 
Dorpsverfraai_ng_2012_kerkhof_herne__16_
Verfraaiïng van de dorpskern - Kartuizerstraat - © Deschuyffeleer
 

Zo pas verkreeg het gemeentebestuur de toelating van het provinciebestuur voor het rooien van zes bomen en de uitvoering van een nieuwe aanplant aan het kerkhofplein in de Kartuizerstraat. De werken kaderen in de verfraaiing van de omgeving van het kerkhof.

In de opmaak van een meetstaat voor het herstel van het kerkhofplein en de Kartuizerstraat bleken de slechte tot zeer slechte staat van het wegdek en het weinig attractieve en kaal zicht van de omgeving van het kerkhof een feit. Daarom besliste het Bestuurscollege in het kader van de vernieuwingsprojecten van de dorpskernen niet enkel de hoogst noodzakelijke herstellingwerken uit te voeren aan de voetpaden en de asfaltverharding, maar eveneens het plein te verfraaien door ingroening. De kostprijs van de werken werd geraamd op 152.528 euro.
 
In eerste instantie werden de losliggende betondallen van de voetpaden verwijderd en vervangen door klinkers. Zodra de weersomstandigheden het toelaten dient de firma Wawebo nu nog de boordstenen aan te leggen en een nieuwe asfaltlaag aan te brengen.
 
“Naast nieuwe voetpaden komt er ook nog meer groen”, zegt burgemeester Kris Poelaert. Het gemeentebestuur ontving nu van de deputatie van de provincie Vlaams-Brabant een positief antwoord op de natuurvergunningsaanvraag voor het rooien van vier berken, een fijnspar en een acacia en voor de uitvoering van een nieuwe aanplant. De gerooide bomen worden vervangen door een aantal essen en een zomereik. Ook komen er nog hagen, vormstruiken en bodembedekkers. 
 
“Eenmaal de werken voltooid zullen wij overigens sluitende maatregelen nemen om het parkeren van zwaar vervoer en zware bestelwagens in de buurt niet langer mogelijk te maken”, aldus burgemeester Kris Poelaert.
 
De verfraaiing van het kerkhofplein is na de inplanting van het kunstwerk Bunny in Herfelingen, het terugplaatsen van de Champetter op zijn roepsteen in St-Pieters-Kapelle en het aanbrengen van de welkom-zonnewijzer op het rondpunt van Kokejane meteen de vierde realisatie van het project dorpskernverfraaiing. Nu is het nog wachten op de nieuwe look van het Heldenplein en de herschikking van de doortocht van de Assesteenweg in het centrum van Kokejane.   
 
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
07 feb 2012
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 04 mei 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief