HERNE – Arne Poelaert provinciaal judokampioen

C21

HERNE – Arne Poelaert provinciaal judokampioen

Arne_poelaert_-_collage___deschuyffeleer
Arne Poelaert werd zo pas in Aalter provinciaal judokampioen van Oost-Vlaanderen bij de -55kg (U20) - © Poelaert
 

De 16-jarige Arne Poelaert werd zo pas in Aalter provinciaal judokampioen van Oost-Vlaanderen bij de -55kg in zijn jeugdcategorie U20. Zaterdag mag hij dan ook meedingen voor de titel van regionaal kampioen in Herentals.

Dat Arne als Vlaams-Brabander de titel van Oost-Vlaams kampioen behaalt heeft te maken met zijn aansluiting bij Judoschool Geraardsbergen, waar hij 2 keer in de week traint. Als echte judofanaat traint hij daar bovenop ook nog één keer om de twee weken bij de judoclub van Herne. “In elke judoclub leer je weer andere dingen, wat het boeiend houdt”, weet de kersverse kampioen.
 
Alhoewel Arne op amper een steenworp van sporthal De Hernekouter, de thuisbasis van de plaatselijke judoclub woont, is hij steeds aangesloten geweest bij naburige Oost-Vlaamse clubs. Eerst bij Dojo Kodokan in Denderwindeke en na het opdoeken van die club bij Judoschool Geraardsbergen. De reden is eenvoudig. “Toen ik als kind van nagenoeg 6 jaar met judo wilde beginnen gingen mijn ouders met mij naar de club in Herne. Daar was in die periode evenwel niemand van mijn leeftijd om mee te trainen zodat wij noodgedwongen naar Denderwindeke dienden uit te wijken”, herinnert hij zich nog.
 
Reeds op 9-jarige leeftijd begon Arne met competitie. “Dat geeft mij pas een echte kick”, luidt het. Vorig seizoen deed hij mee aan 8 competities en behaalde hij 5 keer een podiumplaats. “In mijn categorie moet ik nu ook geregeld judoka’s bekampen die reeds aan Belgische kampioenschappen hebben deelgenomen. Een echte uitdaging. Winnen is er nog niet bij maar mijn weerstand groeit stelselmatig bij, wat dan weer het beste laat verhopen op termijn”, weet de tienerjudoka zijn capaciteiten reeds goed in te schatten.
 
Als bruine gordel bereidt het veelbelovend talent zich nu ook voor op het examen zwarte gordel éérste Dan met zijn examenpartner bij de judoclub Ninove. Het examen behelst met Kata’s of stijloefeningen, Nage-Waza of werptechnieken en Katame-Waza of controletechnieken trouwens drie onderdelen.
 
Met het oog op het regionaal kampioenschap in Herentals ondervindt Arne alsnog weinig of geen stress. “Bij de start van een kamp schat je bij het eerste contact trouwens de kracht van de tegenstrever in, waarna je dan die kracht in het verder verloop gaat gebruiken”, geeft hij nog aan. “Zo ga je dan mits aangepaste technieken trachten je tegenstrever te imponeren, te overtreffen en op het verkeerde been te krijgen. Succes in een kamp hangt vooral en steeds af van techniek, tactiek, snelheid en stressbestendigheid”.  
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
08 feb 2012
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 04 mei 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief