HERNE - Sprokkels uit de gemeenteraad

C21

HERNE - Sprokkels uit de gemeenteraad

Aaaa_logo_ep_schepencollege-gemeenteraad

Verbeteringswerken
Het gemeentebestuur gaat werk maken van de verbetering van een deel van de Rendries, de voetweg 78 en de Kleine Breemstraat. De gemeenteraad zette daartoe alleszins het licht op groen.De wegen verkeren in een zeer slechte staat en zijn dan ook dringend aan een structureel onderhoud toe. De kosten worden in hun totaliteit op nagenoeg 350 460 euro geraamd.

Sporthal Hernekouter
Het Autonoom Gemeentebedrijf (AGB) dat instaat voor de uitbating van de sporthal De Hernekouter krijgt van de gemeente een extra toelage van 13 000 euro. Zes jaar intensief gebruik van de sporthal zorgde voor extra uitgaven. Bovendien happen de alsmaar stijgende prijzen voor nutsvoorzieningen een steeds groter wordend aandeel uit het budget.
Overeenkomstig de erfpachtovereenkomst dient het AGB zelf in te staan voor het onderhoud van de sporthal met inbegrip van de herstellingen en de vervangingen van alle installaties, materieel en uitrusting. Om extra uitgaven in te dekken voorziet de beheersovereenkomst evenwel dat de gemeente steeds een toelage aan het AGB kan toekennen om de openbare dienstverlening te kunnen blijven waarborgen, wat dan nu ook gebeurde.Overigens keurde de gemeenteraad ook de jaarrekening 2011 van het AGB goed.
 
Tonnagebeperking
Het openstellen van het oostelijk gedeelte van de ringweg omheen Edingen zal op termijn allicht ook meer verkeersdrukte meebrengen tussen deze stad en Asse en dit via Kokejane en Herfelingen. Om sluipverkeer van op en naar de Assesteenweg tegen te gaan verklaarde de gemeenteraad zich akkoord met het invoeren van een tonnagebeperking tot 3,5 ton op de aansluitende gemeentewegen die sowieso niet geschikt zijn voor zwaar verkeer. Plaatselijke bediening blijft wel mogelijk.
De tonnagebeperking komt er nu al in haast alle straten gelegen in de driehoek gevormd door de Assesteenweg, de Ninoofsesteenweg/Edingsesteenweg en de Langestraat (N272).
 
Motie
Het opheffen van de rechtstreekse treinverbinding tussen Geraadsbergen en Mechelen treft een vrij groot aantal treinreizigers uit de streek die werkzaam zijn in de oostelijke rand van Brussel. Zo dienen zij niet alleen opnieuw gebruik te maken van reeds overvolle treinen op de Brusselse Noord-Zuidverbinding, maar lijden zij ook beduidend tijdverlies om het woon/werktraject af te leggen.
Ondanks een petitie met meer dan 700 handtekeningen en aanhoudende tussenkomsten blijft de NMBS-directie op haar standpunt. Wel verklaarde zij zich inmiddels akkoord om opnieuw gesprekken op te starten met alle belanghebbende partijen.
In die zin stemde de gemeenteraad dan ook unaniem een motie om de actie van de pendelaars en andere belangengroepen bij de NMBS te ondersteunen.          
 
 
 
 
 
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 apr 2012
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 17 mei 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 04 mei 2024

archief