HERNE – 440 deelnemers aan interscholenloop

C21

HERNE – 440 deelnemers aan interscholenloop

Interscholenloop_lente_2012_herne_gdg___3_
Jan Van Diest van AC-Pajottenland - Foto's © Deschuyffeleer
 
Interscholenloop_lente_2012_herne_gdg___11_
Start Jongens 2000 voor de 800 meter - © Deschuyffeleer
 
Interscholenloop_lente_2012_herne_gdg___17_
Aan de aankomst Olympisch 1500m-finalist Herman Mignon en Veerle Demecheleer - © Deschuyffeleer
 
Interscholenloop_lente_2012_herne_gdg___12_
Het was Jean-Luc Deherder, de man achter de gemeentelijke start-to-runs in Ter Reyst, die bij iedere reeks voorloper van dienst was - © Deschuyffeleer
 
Interscholenloop_lente_2012_herne_gdg___7_
De fiere nr 1 en nr 2 Jongens 2001 - © Deschuyffeleer
 
Collage_podia_1_
Podia - Fotocollage © Deschuyffeleer
 

Reeds voor de 37ste keer in de annalen organiseerde de gemeentelijke sportdienst met Franciska Dekens samen met atletiekclub Pajottenland de jaarlijkse Interscholenloop aan de sporthal. Ruim 440 lopertjes liepen zich met de beste bedoeling de ziel uit het lijf. Toch blijft voor allen deelnemen belangrijker dan winnen.

De ouders en grootouders waren talrijk opgedaagd om de sportieve prestaties van hun kinderen van nabij te volgen. Naast de aanmoedigingen viel er hier en daar toch ook enige bezorgdheid te noteren. Maar voor de lopertjes die het enigszins moeilijk kregen stond het Rode Kruis paraat. Naast de Regenboog uit Herfelingen en De Bloesem uit Herne tekende ook de Markvallei met haar vestigingen in Kokejane en in het Centrum present.
 
“Met de gemeentelijke Interscholenlopen willen wij niet alleen de atletiek promoten maar ook de kinderen aanzetten tot meer bewegen. Wij houden het bewust daarom ook bij haalbare afstanden zodat de kinderen geenszins verplicht zijn zich echt te overtreffen”, zegt Jan Van Diest, schoolsportverantwoordelijke in de schoot van AC Pajottenland. “Jammer dat andere gemeenten in de buurt afhaken”.
 
Het was Jean-Luc Deherder, de man achter de gemeentelijke start-to-runs in Ter Reyst, die bij iedere reeks voorloper van dienst was. Ook Olympisch 1500m-finalist Herman Mignon en Veerle Demecheleer stonden mee in voor de praktische organisatie om al dat jeugdgeweld in goede banen te leiden.
 
Opvallende vaststelling bij de reeksen voor de oudste jongens was wel dat de meeste laureaten ook al actief zijn in het jeugdvoetbal. Zo speelt winnaar Yoran Mathijs (2001) met de preminiemen van FC Galmaarden eerstdaags de finale van de beker van Vlaams-Brabant in Diest.
 
De eerste drie van iedere reeks werden beloond met een trofee. De winnaars in de verschillende reeksen waren Yelena Lanhove, Robin Bossuyt, Alice Ramioulle, Gust Desmet, Alicia Cornelis, Arne Cauwenberghe, Tine Galmart, Louis Stradiot, Yade Dedobbeleer, Joran Mathijs, Clarisse Keyaerts, Rob Van Audenhove, Jasmine Hommada en Wils Alhongo. 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 apr 2012
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 17 mei 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 04 mei 2024

archief