HERNE – Eerste verjaardag van langoor Bunny

C21

HERNE – Eerste verjaardag van langoor Bunny

Eerste_verjaardag_bunny__13_
Bunny werd 1 jaar - Foto's © Deschuyffeleer
 
Eerste_verjaardag_bunny__19_
© Deschuyffeleer
 
Eerste_verjaardag_bunny__1_
‘Special Crowd’ Zonnestraal - © Deschuyffeleer
 
Eerste_verjaardag_bunny__22_
Het OKRA-gezelschap met 'De Poppenstoet' van Louis Neefs - © Deschuyffeleer
 
Eerste_verjaardag_bunny__5_
© Deschuyffeleer
 
Eerste_verjaardag_bunny__29_
© Deschuyffeleer
 
Eerste_verjaardag_bunny__50_
© Deschuyffeleer
 

Het flamboyante kunstkonijn Bunny van kunstenaar Nicolas Baeyens op het dorpsplein in Herfelingen was voor de eerste keer jarig. De Langoren, de spotnaam voor de inwoners van Herfelingen, zouden de Langoren niet zijn om deze verjaardag met hun hechte dorpsgemeenschap ongezien te laten voorbijgaan Zo trakteerden onder meer de bewoners van  Zonnestraal, de muzikanten van De Ware Broeders, de lokale OKRA-afdeling en de talrijk opgekomen feestvierders op leute en muziek.

Bunny vormde de inzet van de provinciale wedstrijd ‘Kunst op komst’ van de provincie Vlaams-Brabant en Radio 2. In Herne werd algauw de link gelegd tussen het kunstbeeld, een groot gestyleerd stalen konijn en de Langoren. In een driestrijd met Grimbergen en Dilbeek haalde Het Groene Kwadrant van Herne het uiteindelijk mede dank zij de 680 sms-jes van het publiek. De waarde het kunstwerk wordt geschat op nagenoeg 17 000 euro en wordt door de provincie voor onbepaalde tijd in bruikleen gegeven.
 
Burgemeester Poelaert: “Of iemand de flamboyante Bunny nu mooi vindt of niet is in feite niet zo belangrijk. Belangrijk is wel dat hij een gemeenschap samen brengt en een dorpssfeer schept waarbij iedereen vanuit zijn eigen interpretatie er iets aan heeft”.
 
Na de klassieke muzikale ode van ‘Happy Birthday’ en een leutige parodie door de OKRA-dames die de tekst van de Louis Neefs’ Poppenstoet lichtjes wisten aan te passen en uit te beelden, wisten ook de bewoners van Zonnestraal  met hun voor de gelegenheid opgezet bandje, de ‘Special Crowd’, de aanwezigen te trakteren op swingende muziek. Op het dorpsplein werd dan ook bij een natje en een droogje nog gezellig nagepraat over ditjes en datjes. In het enig dorpscafé De Zoete Inval vloeiden nog tot in de late uurtjes ettelijke liters van het Bunnybier.     
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
02 mei 2012
Godelieve Deschuyffeleer
@ Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 17 mei 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 04 mei 2024

archief