EDINGEN - Inhuldiging vernieuwd rusthuis met minister-president Rudy Demotte

C21

EDINGEN - Inhuldiging vernieuwd rusthuis met minister-president Rudy Demotte

Inhuldiging_home_st-nicolas___38_
Onthulling van de gedenkplaat St-Niklaasrusthuis met Waals minister-president Rudy Demotte, brugemeester-volksvertegenwoordiger Florine Pary-Mille en OCMW-voorzitter Jean-Yves Sturbois - Foto's © Deschuyffeleer
 
Inhuldiging_st-nicolas_sturbois-_dasseleer
OCMW-voorzitter Jean-Yves Sturbois en OCMW-secretaris Patrick Dasseleer - © Deschuyffeleer
 
Inhuldiging_home_st-nicolas___11_
© Deschuyffeleer
 
Inhuldiging_home_st-nicolas___24_
Waals minister-president Rudy Demotte - © Deschuyffeleer
 
Inhuldiging_home_st-nicolas___29_
Waals minister-president Rudy Demotte - © Deschuyffeleer
 
Inhuldiging_home_st-nicolas___55_
OCMW-voorzitter Jean-Yves Sturbois, eerste schepen Jean-Marie Deville, minister-president Rudy Demotte en burgemeester-volksvertegenwoordiger Florine Pary-mille - © Deschuyffeleer
 
Editiepajot_inhuldiging_home_st-nicolas
© Deschuyffeleer
 
Inhuldiging_home_st-nicolas___57_
De residenten François (91), Madeleine (86), Francine (73, Roger (77, Jacques (77) en Jean (81) samen met dietiste Martine Cuignet en de onthaaldame Gilberte Van Bellinghen - © Deschuyffeleer
 

Onder veel belangstelling en in de aanwezigheid van Waals minister-president Rudy Demotte mocht OCMW-voorzitter Jean-Yves Sturbois het  gerenoveerd gebouw en de nieuwbouw van het St-Niklaas-rusthuis aan het Dodane-kruispunt plechtig voor open verklaren. Hiermee kreeg een project met ruim 7 jaar voorgeschiedenis en 5 jaar bouwwerken dan ook eindelijk een afsluiter.

Het nieuw rustoord is een samensmelting van de Abri Val Lise en het bestaande maar verouderde ouderlingentehuis in de buurt van La Dodane. De werkzaamheden werden uitgevoerd in twee belangrijke fases. Eerst werd een nieuwe vleugel gebouwd met ruimte voor 67 bedden. Vervolgens werd het oude gebouw uitgebreid met een bijkomende verdieping. Het nieuwe complex biedt in zijn totaliteit thans ruimte aan 140 bedden, een moderne keuken,  nieuwe liften, aangepaste locaties voor specifieke diensten en een polyvalent lokaal dat uitgebreide ontvangsten, groepsanimatie en feesten aankan. Alle kamers zijn nu ook uitgerust met een badkamer en individueel sanitair. Aan dit alles kleeft wel een prijskaartje van ruim 8 miljoen euro waarvan 3,5 miljoen euro subsidies vanwege het Waals Gewest. De initiële raming lag wel 2 miljoen euro lager.
Zowel voorzitter Jean-Yves Sturbois als secretaris Patrick Dasseleer wisten de aanwezigen mee te geven dat Edingen meer dan gelukkig is zijn senioren eindelijk een waardevolle infrastructuur en een geschikt en doelmatig dienstbetoon te kunnen aanbieden.
Ook minister-president Rudy Demotte was bijzonder ingenomen met de nieuwe St-Niklaas-site:  “Een degelijk beleid moet absoluut moeite doen en financieel prioriteiten stellen om de ouderlingen de kans te bieden hun laatste levensjaren waardig te beleven”.    
De minister-president was dan ook vol lof over de initiatieven en de inspanningen die Edingen heeft geleverd om zijn bejaarden ten dienste te zijn. “Het  negatieve beeld van het verhuizen naar een peetjeshuis met de gedachte in het achterhoofd uitgerangeerd en ten dode opgeschreven te zijn moet zonder meer gebannen worden. Dit zijn we onze senioren alleszins schuldig”, aldus nog de minister-president. “De groep van ouderen wordt steeds groter en met ons allen leven wij bovendien steeds langer. Deze tendens zal overigens in de nabije toekomst aanhouden”.
Voorzitter Jean-Yves Sturbois kon ook nog aankondigen dat het OCMW nu werk kan maken van de verdere uitbouw van de polykliniek, de uitbreiding van de kinderkribbe en de omgevingswerken van het rusthuis met een ruimere parking.
Van over de taalgrens was vanuit het naburige Herne ook een OCMW-delegatie met voorzitter Carina Ricour en secretaris Patrick Sergooris aanwezig.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
13 mei 2012
Godelieve Descfhuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 17 mei 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 04 mei 2024

archief