HERNE - Familiesportdag in het teken van de fiets

C21

HERNE - Familiesportdag in het teken van de fiets

Familiesportdag_2012___2_
De gemeentelijke familiesportdag met Schepen van sport Lieven Vandenneucker en sportfunctionaris Francisca Dekens en co-organisator Carine Vandevelde - Foto's © Deschuyffeleer
 
Fotocollage_editiepajot_familiesportdag_herne_gdg
Familiesportdag: kleuters, tieners, ouders en grootouders werden uitgenodigd om te sporten, te spelen of om eenvoudig te genieten van een zonnig terrasje - © Deschuyffeleer
 
Familiesportdag_2012___5_
Familiesportdag in het teken stond van de fiets - © Deschuyffeleer
 
Familiesportdag_2012___1_
Familiesportdag Herne - © Deschuyffeleer
 
Familiesportdag_2012___11_
Willy Bruyeer van HD Events uit Oetingen en verantwoordelijke begeleider voor het mountainbikeparcours toonde zich best tevreden met de opkomst - © Deschuyffeleer
 
Familiesportdag_2012___24_
Familiesportdag Herne - © Deschuyffeleer
 

De sporthal Hernekouter was voor de vierde keer het decor voor de gemeentelijke familiesportdag. Schepen van sport Lieven Vandenneucker en sportfunctionaris Francisca Dekens hadden er zo kleuters, tieners, ouders en grootouders uitgenodigd om te sporten, te spelen of om eenvoudig te genieten van een zonnig terrasje.  

Omdat het gebeuren in het teken stond van de fiets en zijn talrijke varianten was ook ruimte voorzien voor een tweedehandsfietsenverkoop. Met een aanbod van een twintigtal tweewielers kon het initiatief moeilijk bestempeld worden als een succes maar zoals gangmaakster Carine Vandevelde het diplomatisch stelde:  “Alle begin is moeilijk en wat niet is kan zeker nog komen”.
 
“Met het zomers weertje hadden wij toch wel wat meer belangstelling verwacht”, gaf de sportfunctionaris mee. “Wel dienden wij af te rekenen met het jaarlijks kermisgebeuren, moederdag en ook een optreden van onze eigen fanfare in het Baljuwhuis in het naburige Galmaarden”.  
 
“Blijft dat de vele blije gezichten en de aangename ontspannen familiale sfeer ons zeker aansporen om er ons volgend jaar zeker terug voluit voor in te zetten”, aldus een enthousiaste sportschepen. Ook Willy Bruyeer van HD Events uit Oetingen en verantwoordelijke begeleider voor het mountainbikeparcours toonde zich best tevreden met de opkomst.   
 
De volgende activiteit vanuit de gemeente waarbij de fiets terug een ereplaats inneemt is het project ‘Kijk ! Ik fiets !’.  Hier kunnen kleuters en jonge kinderen tot 7 jaar onder de leiding van een lesgever en met de actieve hulp van een begeleider veilig leren fietsen op twee wielen. Hiervoor geeft organisator Carine Vandevelde alvast afspraak op zondag 3 juni van 10 tot 12u op het kaatsplein in het centrum.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
14 mei 2012
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 17 mei 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 04 mei 2024

archief