HERNE – Kris Poelaert opnieuw kandidaat burgemeester

C21

HERNE – Kris Poelaert opnieuw kandidaat burgemeester

Voorstelling_lijst_cd_v_bavo_20_mei_2012__4_
Tijdens het jaarlijks ledenfeest maakte de plaatselijke CD&V-afdeling met voorzitter Lieven Snoeks in primeur de kandidatenlijst bekend voor de komende gemeenteraadsverkiezingen - © Deschuyffeleer
 
Voorstelling_lijst_cd_v_bavo_20_mei_2012__6_
Vice-Eerste Minister Steven Vanackere, burgemeester Kris Poelaert en afdelingsvoorzitter CD&V Herne Lieven Snoeks - © Deschuyffeleer
 
Voorstelling_lijst_cd_v_bavo_20_mei_2012__2_
Vice-Eerste Minister Steven Vanackere - © Deschuyffeleer
 
Voorstelling_lijst_cd_v_bavo_20_mei_2012__1_
Kris Poelaert - Marie-Louise Devriese - Lieven Vandenneucker - Patrick De Vos - Lieven Snoeks - Hilde Thiebaut - Sandra Dero - Eric Eeckhoudt Michaël Schoukens - Annelies Desmet - Jordi Cornet - Vanessa Van Hende - Paulette Debock - Lieven Van Den Broeck - Sonja Van Den Bossche - Kris Degroote - Carina Ricour - © Deschuyffeleer
 
Voorstelling_lijst_cd_v_bavo_20_mei_2012__5_
© Deschuyffeleer
 
Img_2863
© Deschuyffeleer
 

Tijdens het jaarlijks ledenfeest maakte de plaatselijke CD&V-afdeling met voorzitter Lieven Snoeks in primeur de kandidatenlijst bekend voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. Burgemeester Kris Poelaert gaat met een lijst met 8 nieuwkomers resoluut voor een nieuwe ambtstermijn en voor een nieuwe absolute meerderheid. Bij de vorige verkiezingen behaalde de CD&V-lijst 14 van de 17 zitjes in de gemeenteraad.

Het was Vice-Eerste Minister Steven Vanackere die de kandidaten aan de talrijk opgekomen leden mocht voorstellen. Zoals verwacht trekt uittredend burgemeester en provincieraadslid Kris Poelaert opnieuw de lijst. Bij de vorige verkiezingen behaalde hij met zijn 3003 voorkeurstemmen overigens de hoogste penetratiegraad bij de gemeentelijke kiezers in Vlaanderen. “Hij is dan ook de man die aan politiek doet als een roeping”, was Steven Vanackere vol lof over zijn partijgenoot.
 
Verder volgen bovenaan de lijst schepen Marie-Louise Devriese (2), schepen Lieven Vandennneucker (3), de uittredende gemeenteraadsleden Patrick De Vos (4), Lieven Snoeks (5) en Hilde Thiebaut (6) en uittredend OCMW-raadslid Sandra De Ro (7). OCMW-voorzitter Carina Ricour is lijstduwer terwijl afdelingssecretaris Kris Degroote als PWA-voorzitter en voorzitter Diensten Service Herne de voorlaatste plaats inneemt.
 
Nieuwkomers zijn de jongeren ‘Apollo’ Michaël Schoukens (9), interieurarchitect Jordi Cornet (11), de vroegere voorzitter van de Jeugdraad Annelies Desmet (10) en kleuteronderwijzeres Vanessa Van Hende (12). De andere nieuwkomers zijn landbouwster Paulette Debock (13), leerkracht Sonja Van Den Bossche (15), Belgacom-medewerker Eric Eeckhoudt (8) en de vroegere Gemelli-uitbater Lieven Van Den Broeck (14).
 
Door het niet meer opkomen van Eerste Schepen Marc Bombaert en schepen Jean-Marie Dierickx belooft het alleszins een pittige strijd te worden voor de schepenposten. Ook de gemeenteraadsleden Arlette Vierendeels, Hugo Moonens, Marc Vanaudenhove en Marleen Heremans stellen zich overigens geen kandidaat meer.
 
“Wij pakken opnieuw uit met een sterke ploeg komende uit alle geledingen. De kandidaten spruiten ook voort uit de verschillende deelgemeenten en zijn bovendien ook sterk verankerd in het verenigingsleven zodat wij met de lijst onze partijslogan ‘Iedereen inbegrepen’ alle eer aandoen”, aldus een vastberaden Kris Poelaert.
 
Volgens ingewijden zouden naast de CD&V ook nog minstens de Open Vld, de SP.A en de N-VA ieder een lijst indienen voor de verkiezingen.       
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
21 mei 2012
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 17 mei 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 04 mei 2024

archief