HERNE – Eetfestijn Jaarmarktcomité

C21

HERNE – Eetfestijn Jaarmarktcomité

Jaarmarkt_eetfestijn_en_fototentoonstelling__15_
Zij zorgden voor een geslaagd eetfestijn - In het midden José Cornet en Théo Wayteck, zij waren er bij sinds het begin ... 35 jaar geleden - Foto's © Deschuyffeleer
 
Jaarmarkt_eetfestijn_en_fototentoonstelling__20_
Het 'Jaarmarktcomité' van het eerste uur met ereburgemeester Pierre Poelaert en de toenmalige schepen van Middenstand José Cornet * © Deschuyffeleer
 
Jaarmarkt_eetfestijn_en_fototentoonstelling__1_
© Deschuyffeleer
 
Jaarmarkt_eetfestijn_en_fototentoonstelling__5_
Een geslaagd eetfestijn en een meer dan geslaagde fototentoonstelling - 35 jaar Jaarmarkt Herne) - © Deschuyffeleer
 
Jaarmarkt_eetfestijn_en_fototentoonstelling__10_
Een nieuwe generatie jonge krachten maakt zich op voor het jaarmarktgebeuren van de komende jaren - © Deschuyffeleer
 

Als voorspel voor de grootse jaarmarkt op Pinkstermaandag lokte het eetfestijn van het Jaarmarktcomité op Pinksteren zelf reeds heel wat sympathisanten naar de grote feesttent. De gedegen restauratie, de uitgebreide kern medewerkers en het zomers weertje waren daar zeker niet vreemd aan.

Het is nu al sinds enkele jaren dat het Jaarmarktcomité de grote feesttent ook gebruikt voor het opzetten van een eetfestijn. Door de gezellige sfeer groeit het aantal deelnemers gestaag. Zij kregen allen een gratis aperitief aangeboden ter gelegenheid van de nu al 35ste editie van de jaarmarkt .
 
“Wij hebben toch de beschikking over de tent en de opbrengsten zijn meer dan welgekomen voor onze jaarmarkt die jaar na jaar meer kosten meebrengt”, zegt voorzitter Jean-Pol Demel van het Jaarmarktcomité.
 
Het eetfestijn blijkt overigens ook een goede gelegenheid te zijn om de meute vrij jonge nieuwkomers in het Jaarmarktcomité de drempelvrees naar het grote publiek toe te laten overwinnen. Nu de jaarmarkt op Pinkstermaandag reeds een 35ste verjaardagskaart mag uitblazen is vers bloed in het comité meer dan welgekomen. Zo is de jaarmarktfakkel in de toekomst meteen veiliggesteld.
 
Vele oudgedienden van het eerste uur zijn overigens inmiddels overleden of zijn om gezondheidsredenen niet meer bij machte nog effectief een steentje bij te dragen tot de organisatieburcht. Te zien aan het enthousiasme, de aanpak  en de vaardigheden van de nieuwe generatie jonge krachten, hoofdzakelijk ook met bindingen naar het landbouwmilieu en naar de huidige kernkrachten in het comité, moeten de grondleggers van het jaarmarktgebeuren van weleer zich overigens geen al te grote zorgen maken.         
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
28 mei 2012
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 13 sep 2024

archief