HERNE - Infoavond over orgaandonatie

C21

HERNE - Infoavond over orgaandonatie

Orgaandonatie_herne_juni_2012
Transplantcoördinator Dr. Bennie Amerijckx van het UZ Brussel, tevens lid van de vzw De Maakbare Mens - © Deschuyffeleer

Naar een initiatief van de adviesraad Herne Solidair organiseert het gemeentebestuur op donderdag 6 juni om 20u in de raadzaal van het gemeentehuis een infoavond over orgaandonatie.

Volgens de Belgische wet is iedereen automatisch donor tenzij duidelijk kenbaar wordt gemaakt dat men dit niet wil. Op de infoavond reikt transplantcoördinator Dr. Bennie Amerijckx van het UZ Brussel, tevens lid van de vzw De Maakbare Mens, informatie uit de eerste hand aan. Met duiding en vorming wil De Maakbare Mens alleszins een heleboel misverstanden nopens de transplantproblematiek uit de wereld helpen.    
In ons land sterven wekelijks twee mensen die op een wachtlijst stonden voor een orgaantransplantatie. Op verschillende terreinen wordt naar oplossingen gezocht om het tekort aan organen terug te dringen. Nood aan een nieuw orgaan kan iedereen wel eens overkomen. Passende donoren vinden blijkt evenwel nog niet zo evident te zijn.
Iedereen is welkom.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
04 jun 2012
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 04 mei 2024

archief