HERNE – Kroostrijke ganzenfamilie stelt het wel

C21

HERNE – Kroostrijke ganzenfamilie stelt het wel

Ganzen_2012_gdg__6__renamed_6125
Familie 'Ganzenpas' met mama Fien, papa Dieter en hun rijke kroost Batrick, Branske, Béo, Bilfried en Bichel en de meisjes Biviane, Bisabelle, Bylke, Bereltje en Bania - © GDG
 
Ganzen_2012_gdg__7__renamed_15890
GDG
 
Ganzen_2012_gdg__8__renamed_19686
GDG
 
Ganzen_2012_gdg__15__renamed_11259
GDG
 
Ganzen_2012_gdg__18__renamed_2362
GDG
 

Vervolg aan http://www.editiepajot.com/regios/13/articles/19342

Om alle drukte te vermijden en de paparazzi met copyrightrechten uit de buurt te houden hebben moeder Fien en papa Dieter nu pas een tipje van de sluier gelicht van hun nieuwe ganzenkroost die enkele weken terug, na een moeilijke broei, in Herfelingen in de buurt van  Terlinden uit de eierschelpen kroop. Dit gebeurde uiteraard in alle exclusiviteit voor deze internetkrant.
 
De buurtbewoners hadden het al wel opgemerkt. Net zoals vorig jaar hadden Fien en Dieter opnieuw hun vaste broeistek opgezocht tussen de twee vijvers in aan de rand van het bos. Het zicht op de Assesteenweg met zijn voorbijflitsende auto’s was voor het vertrouwde ganzenpaar ook deze keer een aangename afleiding tijdens de wekenlange broei.
 
Bijzonder trots showde de familie Ganzenpas dan ook, tussen twee regenbuien in, hun 10 nakomelingen. Aster, Anaïs en Astrid moesten uiteraard hun ouders bijspringen om een passende naam te vinden voor al hun jonge broertjes en zusjes. Ook de pas afgestudeerde Armani sprak zijn opgedane kennis aan en stond vanop de kantlijn zijn familiegenoten met raad en daad mee bij.
 
Overeenkomstig het gemeentelijk ganzenregister moesten dit jaar alle namen van de pasgeboren gansjes beginnen met een ‘B’. En zo werden ditmaal in alle stilte bij het krieken van een uitzonderlijke zomerse dag de jongens Batrick, Branske, Béo, Bilfried en Bichel en de meisjes Biviane, Bisabelle, Bylke, Bereltje en Bania boven de doopvont gehouden. Jammer genoeg ontbrak deze keer gezien het vroege uur een fotograaf om het gebeuren op de gevoelige plaat vast te leggen. Lezers van Kerk en Leven zullen het dan ook zonder een kiekje van de doop in hun wekelijkse kerkkrant moeten stellen.
 
Het gaat overigens ook vrij goed met de 4 koppen tellende kroost van vorig jaar. Zo vormen de meiden een flink gevraagd meidenband die her en der feesttenten op hun grondvesten doen daveren. Hun management werd inmiddels door broer Armani overgenomen van Tanja Gexters en dit op uitdrukkelijk verzoek van mama Fien. Zij kon de meer dan ongewone belangstelling van papa Dieter voor de vestimentaire fratsen van de blonde losbol niet langer aanzien. Broer Armani heeft het intussen bij Gatuurpunt gebracht tot streekgids voor deze Godvergeten en miskende westhoek van Vlaams-Brabant.
 
Het trotse ganzenpaar was in het begin wel bijzonder verrast door de omvang van hun nieuwe kroost. Zij konden evenwel rekenen op huiselijke hulp, ganzenopvang en klusjeswerk vanuit het gemeentelijk GOCMW. Plannen voor de toekomst voor hun gansjes worden nog niet gesmeed. “Wij zien wel wat de toekomst brengt”, zegt papa Dieter. Misschien zit er wel een lijstje in voor de ganzenverkiezingen van oktober 2018. Alhoewel Dieter in ‘Ganzenbelangen’ als partijnaam wel voorlopig zijn gading vindt, toch is het vinden van een gepaste naam en ideologie alsnog niet direct aan de orde.
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
18 jun 2012
GDG
GDG
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 04 mei 2024

archief