HERNE - Germaine Wielant is 95 geworden

C21

HERNE - Germaine Wielant is 95 geworden

Dsc01892
 
Dsc01888
Dsc01895
Dsc01897
 

Op 12 juli 1913 werd Germaine Wielant in Herne-Kokejane geboren. Als oudste telg krijgt zij het gezelschap van nog negen zussen en broers. Vandaag 95 jaar later zorgden haar naaste verwanten voor een heuse verrassing voor haar verjaardag. Totaal verrast werd Germaine thuis met een oldtimer opgehaald en naar feestzaal de Eglantier gebracht om samen met haar kinderen, kleinkinderen, achterkleinkinderen, broer, zussen en de naaste buren de voetjes onder de tafel te schuiven.

Op haar gevorderde leeftijd telt Germaine thans nog een broer en vier zussen die stuk voor stuk de tand des tijds goed hebben getrotseerd. Ondanks haar hoge leeftijd weet zij zichzelf nog vrij goed te beredderen. Zo besteed zij nog veel tijd aan haar bloementuin, een echt bloemenparadijs..
 
Germaine huwde in 1933 met Pierre Stroobant. Meteen na hun huwelijk namen de echtelieden hun intrek in een woning aan de Geraardsbergsesteenweg in Sint-Pieters-Kapelle. Pierre was mechanieker en werkte hoofdzakelijk in  de Atelier Métallurgique d´Enghien St Éloi. Germaine bleef de ganse tijd huisvrouw. Samen kregen zij twee kinderen Viktor en Micheline. In 2000 verloor Germaine zowel haar echtgenoot als haar zoon.
 
Germaine toont zich ongemeend trots op haar kroost waarbij drie kleinkinderen en drie achterkleinkinderen.
 
Samen met dochter Micheline, Nancy en Dorien staat Germaine ook fier aan het hoofd van een vrouwelijk viergeslacht.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
21 jul 2008
Godelieve Deschuyffeleer
Godelieve Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 12 apr 2024

archief