HERNE - Revival van De Robins

C21

HERNE - Revival van De Robins

Gdg_collage1
 
Collage1
 
Om de 10de editie van het Waanzinnig Weekend op zondagnamiddag van extra klank en beeld te voorzien zochten de organisatoren hun heil in een enigszins gewaagd opzet. Het werd een back in time met een optreden van De Robins, de enige en echte Herfelingse popgroep destijds ontstaan in, voor en door Herfelingenaren. Honderden fans en dorpsgenoten zongen, wiebelden en genoten opnieuw met volle teugen van de deuntjes van toen.
 
De geboorteakte van De Robins verwijst naar de beginjaren zestig. In de schoot van de muzikale familie Van Geel ontstond een tienertriootje met Felix aan de gitaar, André aan de drums en Jean als saxofonist. Heel vlug kreeg het trio uitbreiding met Freddy Danau als sologitarist en Jean Dedobbeleer als bassist. Trio Van Geel werd De Robins.
 
Talrijke optredens op feesten, bruiloften, bals,… zorgden voor een naambekendheid die stilaan ook buiten de grenzen van het Pajottenland vorm kreeg. Op een wedstrijd voor orkesten in het Don Bosco-instituut in Halle werden ze nipt tweede na een plaatselijke band. Het groeiend succes trok de aandacht van Freddy Thollebeek, toenmalig orkestleider bij Paul Severs. Hij nam De Robins onder de vleugels en liet hen voorprogramma’s spelen van befaamde artiesten zoals Paul Severs, The Blue Diamonds, The Pebbles, Sam & Dave… en de intussen wereldberoemde Shocking Blue. Omdat meer en meer solo-artiesten een goed begeleidingsorkest zochten werden De Robins alsmaar meer gevraagd.
 
Vanaf de beginjaren zeventig werden De Robins in één adem genoemd met Vlaanderens coming-man John Horton. Zo jong, Carina, en Een beetje liefde zijn slechts een paar hits uit het gamma die de toenmalige jeugd kon bekoren.
 
Zo hebben De Robins een hele weg afgelegd. Honderden zalen en kermistenten werden “platgespeeld” en De Robins genoten met volle teugen. In de jaren tachtig keerde het tij. Stilaan werd de druk van de overvolle agenda te groot en om begrijpelijke redenen verkozen sommigen af te haken. Met het tanend succes van John Horton verdwenen toen ook de geamputeerde Robins van het toneel.
 
Nu na een “pauze” van 25 jaar hadden de vijf rasechte Robins er opnieuw goesting in om Herfelingen te entertainen. Was dit een éénmalig optreden of wordt het meer ?
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
21 jul 2008
Godelieve Deschuyffeleer
Godelieve Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief