HERNE – Beachvolleyballtornooi valt in het water

C21

HERNE – Beachvolleyballtornooi valt in het water

Beachvolley_zaterdag_2012__3_
Hier Vinof (Kokejane) aan het werk - Foto's © Deschuyffeleer
 
Beachvolley_zaterdag_2012__16_
Beachvolleyballtornooi valt in het water - © Deschuyffeleer
 
Dsc09640
Mooi maar triestig ..... © Deschuyffeleer
 

Ondanks de officiële afgelasting door de aanhoudende regenvlagen van de voorbije dagen en uren stonden zeven enthousiaste ploegen er toch op louter voor de pret elkaar partij te geven. Alhoewel de aangelegde terreinen bijwijlen meer weg hadden van een zwembad dan van een speelveld voor strandvolley was er toch leuk volleyball te zien.

Het tornooi startte in een echt hondenweer. Het enthousiasme van de deelnemende ploegen monterde het moraal van de organisatoren alleszins op. In de voormiddag hadden Claudy Cuvelier en zijn medewerkers nog noodgedwongen en met tegenzin besloten het tornooi wegens de staat van de speelvelden en de ongunstige weersvoorspellingen af te gelasten. Maar de felle strijd tussen de toch opgedaagde ploegen op de verzopen speelvelden leverde wel hilarische beelden op, zeker wanneer één van de deelnemers in een ultieme poging om de bal toch nog op te vangen, in een modderplas terechtkwam.
 
Via een voorronde werden de ploegen opgesplitst in een reeks betere ‘ballers’ en in een reeks ‘amateurs’. Bij de ballers ging de overwinning naar Vinof (Kokejane) voor de Marcellekes (Herfelingen), de Bploeg (brandweer Halle) en HND (recreatieve volley Herne). Bij de amateurs won Just do it (Pepingen) voor The Giants en The Midgets, beide van de spoeddienst van het ziekenhuis van Halle.
 
De trofee van de fair-play ging naar HND. De Marcellekes braken dan weer met 238 punten tegenover 222 eerder het langjarige record van het hoogst aantal gescoorde punten over 5 wedstrijden.
 
Het beachvolleyballtornooi van het Waanzinnig Weekend geniet overigens een uitstekende reputatie in het wereldje. Alhoewel de speelvelden in normale omstandigheden over de twee dagen slechts 24 ploegen speelgelegenheid kunnen aanbieden hadden zich dit jaar in totaal 42 ploegen aangemeld. Zo dienden de organisatoren op voorhand al 18 ploegen te ontgoochelen. Voor toekomend jaar is het voor de ploegen dan ook nu al op de tellen geblazen om tijdig in te schrijven tenzij Claudy Cuvelier en zijn team bij hun organisatie ruimere oplossingen uitdokteren.              
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 jul 2012
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 04 mei 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief