HERNE - Waanzinnig weekend is content

C21

HERNE - Waanzinnig weekend is content

Ww_op_zondag___10___1000_x_750_
H. Mis opgedragen door pastoor Meskens - Foto's © Deschuyffeleer
 
Ww_op_zondag___17_
Jaarlijkse autowijding - © Deschuyffeleer
 
Ww_2012_olivia___16_
De Robins : wat ooit in Herfelingen begon is er nu ook met een allerlaatste openbaar optreden met waardigheid geëindigd - © Deschuyffeleer
 
Collage_1
Paul Severs - Sanseveria - © Deschuyffeleer
 
Collage_3
Demo hondendressage en oldtimertractors klaar voor de 'De Klippeltocht'- © Deschuyffeleer
 
Collage_2
Beachvolley - WW-voorzitter Ward Nechelput en organisator beachvolley Claudy Cuvelier - © Deschuyffeleer
 
Ww_op_zondag___40_
WW-bestuur met Ward Nechelput en Svenn, Ronald, Gregory, Tim, Jürgen, Kris, Kevin, Steven, Guido, Wim, Ann, Stefanie en Valerie (niet op de foto: Claudy Cuvelier) - © Deschuyffeleer
 
Ww_op_zondag___31_
Langorenworp: 1000 chocoladen langoren gemaakt door Chocolaterie De Gooikse Parel - © Deschuyffeleer
 
Ww_op_zondag___41_
Guido Van Cutsem en Wim Dieudonné waren de gelukkigen die met hun vondst dan ook een waardebon van ieder 100 euro mochten ontvangen - © Deschuyffeleer
 

De weersverwachtingen noopten de organisatoren van het Waanzinnig Weekend in Herfelingen er toe hun feestweekend met gemengde gevoelens tegemoet te zien. Ettelijke regenvlagen meldden zich aan maar konden toch niet beletten dat de  14de editie opnieuw een topper is geworden. Het werd wel een editie rijk aan improvisatie.

Ook op zondag werd het klassiek programma aangehouden. De misviering in de tent met aansluitend de autowijding, de barbecue en vooral de optredens van vaste waarden zoals Paul Severs, Danny Fabry, Bart uit Gooik en Sanseveria brachten heel wat nostalgische sfeer in en rond de feesttent. Op het programma stond ook het allerlaatste optreden van De Robins, een muziekband met uitsluitend Herfelingenaren en waarvan  het ontstaan terug gaat naar de beginjaren zestig. In de schoot van de muzikale familie Van Geel ontstond toen een tienertriootje met Felix aan de gitaar, André aan de drums en Jean als saxofonist. Heel vlug kreeg het trio uitbreiding met dorpsgenoten Freddy Danau als sologitarist en Jean Dedobbeleer als bassist. Trio Van Geel werd De Robins. Door de jaren heen hebben De Robins een hele weg afgelegd. Honderden zalen en kermistenten werden “platgespeeld” en zo’n 20 jaar lang genoten De Robins  met volle teugen. Wat ooit in Herfelingen begon is er nu ook met een allerlaatste openbaar optreden met waardigheid geëindigd.
 
Voor de sportievelingen was er ook beachvolley. Zo zag Claudy Cuvelier terug en ondanks de talrijke plensbuien een 12-tal ploegen het beste van zichzelf geven. Bij de amateurs werd het Vinof (Kokejane) die terug de eerste prijs mocht ontvangen. Bij de pro’s toonden de Zandlopers (VC Bellingen) zich de besten maar het waren de Jupkes die met hun 165 punten het grootste aantal punten behaalden. De fairplay-prijs ging naar de Bende van Luckske (Bellingen). “Al bij al,” vertelt Claudy “een fantastische sfeer, geen gemor en geen gezaag. Al had het beachvolley bij momenten meer weg van watervolley, toch is iedereen naar huis gegaan met een goed gevoel. Het was wel een geluk dat wij over goed-functionerende douches beschikten. Dat was echt wel geen overbodige luxe”.
 
Zondag is er traditioneel ook de tocht voor oldtimertractoren die sinds het overlijden van Bart De Klippel in 2009 zijn naam draagt. Er namen 32 tractoren deel waaronder een pronkstuk van Jeroen Vranckx uit Sint-Pieters-Leeuw die dan ook opnieuw ging lopen met de prijs voor de oudste tractor. Leden van de hondenschool van Pepingen wisten het publiek te vergasten op een demonstratie hondendressuur. Ook van de klimmuur en de springkastelen werd tussen de regenbuien in gretig gebruik gemaakt.
 
Zoals het geplogenheden het voorzien werden ook deze feesten afgesloten met de Langorenworp. Ook hier werd in extremis een vervangscenario opgezet. Gezien de feestweide er niet meer zo fraai bijlag en ook voor de veiligheid werd geopteerd de 1000 chocoladeoortjes te grabbel te gooien op de openbare weg, de enige plaats die er dan nog een beetje droog en proper bij lag. Guido Van Cutsem en Wim Dieudonné waren de gelukkigen die met hun vondst dan ook een waardebon van ieder 100 euro mochten ontvangen.
 
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
16 jul 2012
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 04 mei 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief