HERNE – Marc Bosmans nieuwe Rotary-voorzitter

C21

HERNE – Marc Bosmans nieuwe Rotary-voorzitter

Rotary_bestuurswissel_juli_2012__12_
Roary Herne-Markvallei: in opvolging van Lucile Heremans neemt Marc Bosmans uit Herfelingen het komend werkjaar de voorzittersfakkel over - Foto's Rotary
 
Rotary_bestuurswissel_juli_2012__7_
Lucile Heremans wordt past-voorzitter Rotary Herne-Markvallei - Foto Rotary
 
Rotary_bestuurswissel_juli_2012__10_
Bestuurswissel Rotary Herne-Markvallei - Foto Rotary
 
Rotary_bestuurswissel_juli_2012__6_
Bestuurswissel Rotary Herne-Markvallei - Foto Roatary
 
Rotary_bestuurswissel_juli_2012__4_
Lucile Heremans - Foto Rotary
 
Rotary_bestuurswissel_juli_2012__2___1000_x_667_
Rotary Herne-Markvallei - Nieuwe voorzitter voor 2012-2013: Marc Bosmans - Foto Rotary
 

In opvolging van zijn echtgenote Lucile Heremans neemt Marc Bosmans uit Herfelingen het komend werkjaar de voorzittersfakkel over van Rotaryclub Herne-Markvallei met clubzetel in restaurant-feestzaal De Egelantier. Voor de nieuwe voorzitter is het meteen zijn derde voorzittersmandaat in het 28-jarig bestaan van de club.

De nieuwe voorzitter gaat resoluut voor continuïteit en voor vriendschap. Daarnaast wil hij ook werken rond de public-relations en de jeugd. Met als huisleuze ‘Hou het simpel en plezant’ ziet hij dan ook op basis van de uitgezette krachtlijnen door de internationale voorzitter en de districtsgouverneur als verdere actiepunten het vernieuwen van de communicatie, de ledenwerving, de planning van de activiteiten en acties, het gebruik van de sociale media en het opnieuw leven blazen in Rotaract, de jeugdafdeling van de Rotaryfamilie.
 
“Door de opbouw van goede public relations moet Rotary naar de buitenwereld toe mettertijd nog meer positief overkomen om zo nog meer bekendheid en nog een beter imago te verkrijgen”, weet Marc Bosmans. “Rotaract ligt mij overigens ook zeer nauw aan het hart. De jeugdclub is tijdens mijn vorig voorzitterschap geboren maar kampt nu met een ledengebrek doordat de eerste generatie inmiddels de club heeft verlaten. Ik zou dan ook maar al te graag terug wat nieuw leven in onze jongerenafdeling willen blazen”.
 
In de bijzonder veelbelovende planning van de nieuwe voorzitter voor het komend werkjaar zijn reeds spreekbeurten ingelast over het Stevenisme, het stresspatroon en de grafologie. Ook zijn er uiteenzettingen van onder meer Jurgen Mettepenningen, strafpleiter Walter Van Steenbrugge en van vader of zoon De Croo. Naast de gebruikelijke sociale acties zoals de Resto du Coeur, de bezoeken aan de rusthuizen in de buurt en het Mediterraans weekend zijn er ook nog bedrijfsbezoeken gepland aan Audi Vorst en bakkerij La Lorraine.
 
Rotary Herne-Markvallei onderhoudt overigens ook nauwe vriendschappelijke banden met haar Nederlandse contactclub in Texel, haar Waalse contactclub in Hastière en haar peterclub Gaasbeek. De club neemt toekomend jaar in juni ook deel aan de Conventie van Rotary International in Lissabon.
 
Als laatste bestuursdaad mocht de nieuwe Past-voorzitter Lucile Heremans nog cheques overhandigen aan vertegenwoordigers van De Okkernoot in Vollezele (3000 euro), Levensvreugde in Aalst (1500 euro), Bijeva (1500 euro) en Levenslust in St-Martens-Lennik (1500 euro). Trots kon zij tussendoor ook nog meegeven dat de club het afgelopen werkjaar voor in totaal 14000 euro besteed had aan sociale doelen.
  
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
19 jul 2012
Godelieve Deschuyffeleer
Rotary Herne-Markvallei
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 12 apr 2024

archief