HERNE – Meter Jeanne mag 101 kaarsjes uitblazen

C21

HERNE – Meter Jeanne mag 101 kaarsjes uitblazen

Jeanne_101_jaar___4_
“Ons moeder blijft nog altijd een kloeke vrouw, nog steeds met haar eigen willetje”, beamen zoon Roger en schoondochter Jacqueline. “Wij hopen stellig dat zij zo nog ettelijke jaren in ons midden mag blijven - Foto's © Deschuyffeleer
 
Jeanne_101_jaar___30_
Regen of geen regen .... 101 jaar dat moet gevierd worden - © Deschuyffeleer
 
Jeanne_101_jaar___13_
© Deschuyffeleer
 
Jeanne_101_jaar___17_
Als het op feesten aankomt is Lutgarde Cochez nooit ver af - © Deschuyffeleer
 
Jeanne_101_jaar___23_
Burgemeester Kris Poelaeret - © Deschuyffeleer
 
Jeanne_101_jaar___24_
© Deschuyffeleer
 
Jeanne_101_jaar___12_
De inhuldiging van de rustbank aan haar woning ter hare attentie, een geschenk van het gemeentebestuur, verliep door de regen noodgedwongen evenwel in mineur - © Deschuyffeleer
 
Jeanne_101_jaar___39_
© Deschuyffeleer
 

Tijdens een gezellige buurtbijeenkomst vierden de inwoners van de Hondsbergstraat in Herfelingen in het bijzijn van burgemeester Kris Poelaert de 101ste verjaardag van meter Jeanne Claes. Fikse regenbuien konden ook deze keer het feestgedruis niet intomen. Voor meter Jeanne werd het, na de talrijke bezoeken overdag en het telkenmale meenippen aan een drankje, naar de vroege avond allemaal wel iets te veel. Zij koos toen dan ook al resoluut voor de rustige bedstede.

Jeanne werd geboren in Anderlecht als oudste van een gezin met 7 kinderen. Haar jeugd bracht zij grotendeels door bij haar grootouders in Kester. Uit haar huwelijk met August De Coster ontsproot haar enige zoon Roger, bij wie zij nu nog inwoont. Inmiddels heeft zij ook twee kleinkinderen en vier achterkleinkinderen. Zij is weduwe sinds 1991. Haar laatste zuster Aline overleed 6 jaar terug.
 
De kranige 101-jarige heeft steeds heel veel van de boerenstiel gehouden en zette er zich dan ook tesamen met haar man op hun eigen bedrijf ten volle voor in. Daarbovenop was zij ook altijd te vinden voor het toesteken van een helpende hand bij de buren. 
 
Vorig jaar ontketende de viering van de eeuwelinge nog een heus buurt- en dorpsfeest. Deze keer bleef de viering beperkt tot de naaste familieleden en de dichtste buurtbewoners. Door de felle regenvlagen zag het gezelschap zich evenwel genoodzaakt te klinken op de verjaardag in de garage. De feeststemming was er evenwel niet minder om. De inhuldiging van de rustbank aan haar woning ter hare attentie, een geschenk van het gemeentebestuur, verliep door de regen noodgedwongen evenwel in mineur.
 
“Ons moeder blijft nog altijd een kloeke vrouw, nog steeds met haar eigen willetje”, beamen zoon Roger en schoondochter Jacqueline. “Wij hopen stellig dat zij zo nog ettelijke jaren in ons midden mag blijven tesamen met haar twee lievelingspoezen Minou en Zwartje die zich van haar overigens alles mogen veroorloven”.
 
Meter Jeanne mocht ook de gelukwensen in ontvangst nemen van Maurice De Lille uit Damme-Sijsele, die als hobby de levensloop opvolgt van alle 100-jarigen in ons land.  
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
04 aug 2012
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 04 mei 2024

archief