HERNE – Politieke partijen ondertekenen propagandaovereenkomst

C21

HERNE – Politieke partijen ondertekenen propagandaovereenkomst

Overeenkomst_verkiezingsprotocol_gdg
Gemeenteraadsverkiezingen Herne - propagandaovereenkomst - Foto © Deschuyffeleer
 

Met het oog op een fatsoenlijke campagne voor de komende gemeenteraadsverkiezingen ondertekenden de vier lokale partijafdelingen opnieuw een propagandaovereenkomst. Zo moet de campagne er terug één worden met volledige eerbied, niet alleen voor eenieders opvatting in het algemeen, maar ook voor het privé-leven van iedere kandidaat in het bijzonder.

Het waren Lieven Snoeks (CD&V), Wim Lauwaert (N-VA), Robert Rotsaert (Open VLD) en Ivan Van Hassel (SP-a) die namens hun partijen de overeenkomst ondertekenden. Kernafspraak hierbij is fair-play bij alle uitingen van propaganda met respect voor gezin, privé-eigendom en leefmilieu.
 
Om te komen tot een ordentelijke verkiezingscampagne stelt het gemeentebestuur in de vier dorpscentra officiële aanplakborden ter beschikking. De borden aan het gemeentehuis in Herne, de polyvalente feestzaal in St-Pieters-Kapelle, de school in Herfelingen en de kerk in Kokejane zijn evenwel uitsluitend bestemd voor aanplakkingen voor de gemeenteraadsverkiezingen.
 
Daarnaast mag ook iedere partij nog op 25 plaatsen in de gemeente buiten het openbare weg extra-borden met een maximale oppervlakte van 4 m² aanbrengen. Hierin zijn ook de borden voor de lokale kandidaten voor de provincieraadsverkiezingen inbegrepen.
 
Verder werd nog overeengekomen ’s nachts en op de dag van de verkiezingen geen aanplakkingen te verrichten en propagandamateriaal te vervoeren. Ook het overplakken, het gebruik van een microwagen en autokaravanen worden tijdens de campagne niet aanvaard.
 
Indien een bijkomende partij zich alsnog zou aandienen zal ook zij uitgenodigd worden het gentlemens-akkoord te ondertekenen. De partijen engageren zich ook na de verkiezingen alle propaganda zo vlug mogelijk te verwijderen.

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
09 aug 2012
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief