HERNE – Kokejane kaatst beter dan topfavoriet Sirault

C21

HERNE – Kokejane kaatst beter dan topfavoriet Sirault

Kokejane_sirault_aug_2012__12_
KHK (Kokejane) - Silault (Tout) = 13-10 - Référé was Clement Cattie - Foto's © Deschuyffeleer
 
Kokejane_sirault_aug_2012__11_
KHK met coach Geert Boschmans - © Deschuyffeleer
 
Kokejane_sirault_aug_2012__6_
Sirault - © Deschuyffeleer
 
Kokejane_sirault_aug_2012__16_
Koninklijke Kleine Handbalspelers Kokejane - © Deschuyffeleer
 
Kokejane_sirault_aug_2012__17_
© Deschuyffeleer
 
Kokejane_sirault_aug_2012__2_
Sébastien Grumiau (Sirault) - © Deschuyffeleer
 
Kokejane_sirault_aug_2012__1_
De kaatsploeg van Kokejane (KHK) - © Deschuyffeleer
 

De rest van de competitie maakt de kaatsploeg van Kokejane er een erezaak van haar trouwe supporters waar voor hun geld aan te bieden tijdens hun thuiswedstrijden in het kader van de reeks play-off 1 in Tweede Nationale. Zo ook tegen de absolute topfavoriet Sirault/Tout, alleszins al de onbetwiste primus bij het afsluiten van de reguliere competitie. Mede door een klaarblijkelijke off-day van de Waalse bezoekers haalde het jonge Kokejane het na een spannende lutte met 13 tegen 10.

Dat het op deze heerlijke kaatsdag een fel bevochten lutte werd bewijst het scoreverloop. Tot 10 gelijk gaven beide ploegen elkaar geen duimbreed toe. Om beurt werd een spel binnengerijfd. Uiteindelijk toonde de ploeg van voorzitter Jaar Allebos zich in de slotfase de sterkste en wist zij uit te lopen tot 13-10. Ruim 13 keer werd een spel beslecht bij 40 gelijk waarvan er 8 naar Kokejane gingen. De vreugde bij spelers, bestuur en de talrijk opgedaagde supporters was dan ook groot.
 
Toch maakt het bestuur geen aanstalten zich alsnog in de strijd om promotie naar Eerste Nationale te mengen. “Om in Eerste Nationale mee te draaien moeten wij eveneens een tweede ploeg en jeugdploegen kunnen opstellen, doch hiervoor zijn onze middelen momenteel ontoereikend”, zegt secretaris Luc Allebos. “Algemeen is de verwachting dat Sirault en Bever zullen promoveren”.
 
“In de reguliere competitie eindigden wij verdienstelijk derde”, vervolgt de secretaris. “Voor onze vrij jonge spelerskern alleszins een onverhoopt succes. In onze thuiswedstrijden vandaag tegen Sirault, eerder tegen Halle RC en binnenkort tegen Grimminge tonen wij alleszins nog eens ons beste kaatskunnen voor onze trouwe supporters”.
 
Bij Kokejane diende Sébastien Loncke tijdens de wedstrijd met een lichte blessure af te haken zodat coach en zesde man Geert Boschmans, overigens met succes, zelf de kaatshandschoen diende aan te binden. De spelers van Sirault hadden geen directe verklaring voor hun falen. “Een echte off-day, zoveel is zeker”, was de ongezouten mening van Sébastien Grumiau.         
 
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
12 aug 2012
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief