HERNE - Een succesrijke Dodentocht

C21

HERNE - Een succesrijke Dodentocht

Dodentocht_20bornem_202012_20034
Ook het trio Dries De Pessemier, Glenn Deherder en Geert Stalpaert mocht net zoals vorig jaar overigens bij de aankomst het fel begeerde diploma in ontvangst nemen - Foto ingezonden
 
Dodentocht_bornem_2012_050
Aankomst De Dodentocht 2012 met Glann Deherder - Foto ingezonden
 
Dodentocht_20bornem_202012_20045
Aankomst De Dodentocht 2012 - Foto ingezonden
 
Deelnemers_herne_dodentocht
Deelnemers uit Herne en Bever - © Deschuyffeleer
 

Net geen 11000 wandelaars namen dit jaar deel aan de 43ste Dodentocht in Bornem waaronder ook de Hernenaren Nadia Boon, Dries De Pessemier, Glenn Deherder, Bert Geysels, Steven Perrault, Geert Stalpaert, Jan Van Langendyck, Mathias Van Steenkiste en de Beverse Anne Letouche.  Zeven onder hen behoren tot de 6815 deelnemers die na 100 km de finish haalden. Een prachtprestatie.

Ook het trio Dries De Pessemier, Glenn Deherder en Geert Stalpaert mocht net zoals vorig jaar overigens bij de aankomst het  fel begeerde diploma in ontvangst nemen. Glenn Deherder, die voor de tweede keer deelnam, doet het verhaal.
“Enige tijd terug pakten een paar dorpsgenoten uit met de idee te willen deelnemen aan de Dodentocht. Zo kwamen zij bij Dries, Geert en mijzelf polsen naar onze ervaring van vorig jaar. Dat was dan ook meteen voor ons trio de impuls om ook terug mee te doen. Vorig jaar was het een Dodentocht in de regen en dit jaar eentje in een blakende zon. Als ik mag kiezen heb ik dan toch liever de zon. Een nat wegdek leidt onvermijdelijk tot natte voeten en dat is dan terug een bijkomende belasting”.
Kandidaat deelnemers raadt Glenn aan zich zo vroeg mogelijk aan de startlijn op te stellen. “In tegenstelling tot vorig jaar waren we wel wat laat aangekomen. Niettegenstaande het startschot om 21 u werd gegeven was het voor ons 21u20 alvorens wij onze eerste stappen konden zetten en daarenboven zaten we het eerste uur volop in het peloton van de duizenden stappers. Zo waren wij verplicht om de massa te volgen zonder ons eigen tempo te kunnen opbouwen”.
Steeds volgens Glenn zijn de 100 km op te delen in vier stukken van 25 km. Tot 25 km is er doorgaans voor de gemiddelde stapper geen vuiltje aan de lucht. Rond de 50 km begint de dag op te komen en meteen volgen ook de meeste opgaves. Vanaf 75 km wordt het meer dan menens. Vanaf dan dient men niet alleen over een sterke fysiek te beschikken maar dient men ook te putten uit een flinke dosis karakter.
Zowel Dries, Geert als Glenn zijn uiteraard bijzonder fier met het slagen in hun onderneming. Ook zijn zij de schare familieleden en vrienden die vanuit het Groene Kwadrant hen een riem onder het hart kwamen steken bijzonder dankbaar.
Over de 44ste editie van de Dodentocht spreekt Glenn zich nog niet uit. Wijs besluit hij met “zeg nooit nooit” en “misschien”, zegt hij, “wordt het spreekwoord nooit geen twee zonder drie eens te meer van toepassing. Het is alleszins geen plezierreisje en afzien doen we allemaal”.
Glenn bereikte de aankomst om 19u25 en stapte aan een gemiddelde snelheid van 4,5km.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
13 aug 2012
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief