HERNE – Fietsen, wandelen en een streepje muziek.

C21

HERNE – Fietsen, wandelen en een streepje muziek.

Pasar_draisineke_aug_2012__gdg__4_
8u30: start van de tochten in groep. A-parcours van 75 km aan 27 km. Het startsein werd gegeven door Luc Roosens. Aan het stuur van de milootwagen: Maxime Cobbaert - Foto's © Deschuyffeleer
 
Pasar_draisineke_aug_2012
Aan het vertrek tal van toeristenclubs uit de regio - © Deschuyffeleer
 
Pasar_draisineke_aug_2012__gdg__14_
De inschrijvingstafel - © Deschuyffeleer
 
Pasar_draisineke_aug_2012__gdg__1_
Het parcours met met 600 hoogtemeters - © Deschuyffeleer
 
Pasar_draisineke_aug_2012__gdg__22___1000_x_750_
Het showgedeelte in de namiddag zette ook menig fietser en stapper er toe aan even te verpozen en te genieten - © Deschuyffeleer
 
Pasar_draisineke_aug_2012_1
© Deschuyffeleer
 
Pasar_draisineke_aug_2012__gdg__34_
Entertainment met onder meer Gino Verano - © Deschuyffeleer
 

Fietsclub Het Draisineken en Pasar mochten op hun fiets- en wandelhappening vanuit het parochielokaal een 400-tal sportievelingen en recreanten verwelkomen. Zowel de wandelaars als de fietsers konden kiezen uit meerdere afstanden.

Voor de tochten in groep doorheen het golvend Pajottenland en Le Pays de Collines hadden de fietsers de keuze tussen een A-parcours van 75 km aan 27 km/u of een B-parcours van 60 km aan 23 km/u. De parcours waren opgebouwd rond de taalgrens, die overigens vier keer werd overschreden.
 
De grote tocht met 600 hoogtemeters leidde zo naar het Bois de la Houppe in Flobecq.  Beide groepstochten waren goed voor 160 deelnemers. Tal van toeristenclubs uit de regio maakten hun opwachting. Zo waren naast Het Draisineken ook de Rasbeekspurters uit Herfelingen, Oud en Jong Herne, de Sint-Pietersvrienden uit Sint-Pieters-Kapelle, De Toppers uit Ninove en Cyclo Bol d’Air uit Edingen sterk vertegenwoordigd. Samen met de recreanten daagden zo in totaal nagenoeg 300 fietsers op.
 
Voor de stappers waren trajecten uitgepijld  van 6, 12 of 18 km. De routes stonden in het teken van de watermolens langs de Mark.
 
Het showgedeelte in de namiddag zette ook menig fietser en stapper er toe aan even te verpozen en mee te genieten van het zangtalent en het entertainment van enkele opkomende artiesten. Zo waren er optredens van Mayke Vanes, Andrea Schön, JD Cooper en Laura Concetta. Voor de presentatie stond dan weer Gino Verano in.
 
Luc Roosens, voorzitter van Het Draisineken en Pasar-afdelingsverantwoordelijke, was uiteraard tevreden over de opkomst. “Het accent ligt bij ons op het recreatieve. Met een beperkt budget trachten wij het publiek een sportieve en aangename dag te bezorgen. Het langverwachte zomerweer was ook mooi meegenomen”.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 aug 2012
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief