HERNE - Adolf en Hélène zijn 60 jaar getrouwd

C21

HERNE - Adolf en Hélène zijn 60 jaar getrouwd

60_jaar_huwelijk_familie_snoeks__13_
Ten huize van Adolf Snoeks (84) en Hélène Bellemans (83) in de Klein-Rankhove was het feesten geblazen. Samen met hun familie mochten zij immers hun diamanten bruiloft vieren - Foto's © Deschuyffeleer
 
60_jaar_huwelijk_familie_snoeks__14_
6 september 1952 - © Dechuyffeleer
 
60_jaar_huwelijk_familie_snoeks__8_
De familie Snoeks - Bellemans - © Deschuyffeleer
 
60_jaar_huwelijk_familie_snoeks__10_
Adolf en Hélène samen met hun kinderen en schoonkinderen - © Deschuyffeleer
 
60_jaar_huwelijk_familie_snoeks__11_
Adolf en Hélène zijn de trotse ouders van Annie, Magda, Martine, Ivo en Lieven - © Deschuyffeleer
 
60_jaar_huwelijk_familie_snoeks__18_
Tot op vandaag telt de familie Snoeks 12 kleinkinderen en 4 achterkleinkinderen. Met Jadzia en Frigg de 2 meisjes van kleindochter Saartje is Memé Hélène via dochter Magda dan ook al 2 keer een viergeslacht rijk - © Deschuyffeleer
 
60_jaar_huwelijk_familie_snoeks__6_
© Deschuyffeleer
 
60_jaar_huwelijk_familie_snoeks__19_
Een deuntje op maat van Rudi Deslachmuylder.... - © Deschuyffeleer
 

Ten huize van Adolf Snoeks (84) en Hélène Bellemans (83) in de Klein-Rankhove was het feesten geblazen. Samen met hun familie mochten zij immers hun diamanten bruiloft vieren.  

Adolf en Hélène beiden geboren en getogen in Herne leerden elkaar kennen op een kermisbal ‘Bij Stang’, de huidige Katholieke Kring. Na een verkering van enkele jaren gaven zij elkaar het ja-woord nu  60 jaar geleden. Vanaf hun trouwdag trokken zij in op de Klein-Rankhove in de ouderlijke woning van Hélène. Mettertijd werd hun huwelijk gezegend met de geboorte van 5 kinderen.
 
De oudste dochter Annie woont al ettelijke jaren in Botswana waar haar echtgenoot doceert aan de University of Botswana. De tweede dochter Magda vestigde zich met haar echtgenoot Fons in Leuven. De derde dochter in de rij, Martine, woont met Fred en haar gezin in Merelbeke. Na de drie dochters kwam zoon Ivo die samen met Anne in Herne bleef wonen. Samen met Lieven die Ann huwde en tevens de jongste telg van de familie is, runt Ivo het plaatselijk KBC-verzekeringskantoor in de Lindestraat. Hierbij traden beiden zoons in de voetsporen van papa Adolf die destijds filiaalhouder was van de ABB/Raiffeisenkas, de verzekering en bank van de Boerenbond. Tot op vandaag telt de familie Snoeks 12 kleinkinderen en 4 achterkleinkinderen. Met Jadzia en Frigg de 2 meisjes van kleindochter Saartje is Memé Hélène via dochter Magda dan ook al 2 keer een viergeslacht rijk.
 
Adolf en Hélène hebben er tot op vandaag een vrij sereen parcours opzitten. Naast het grootbrengen van hun eigen kroost werden zij jaren later ook nog eens bedacht met de taak van kinderoppas. Zo stonden vooral Mémé maar ook Pépé gedurende jaren in voor de opvang van de kleinkinderen. Er waren er zelfs bij die op de Klein-Rankhove van maandag tot vrijdag logeerden.
 
Nagenoeg 25 jaar geleden ging Adolf met pensioen. “Pensioen betekent geenszins luieren en niets doen”, vertelt Adolf. “Vrijwel bij al onze kinderen werd ik geregeld gesolliciteerd als metser, vloerder, plafonneerder, tuinier, … kortom ik was een welgekomen werkkracht die het soms drukker had dan een fulltime uitwerkende man”. Doorheen al de jaren stond Hélène in voor het huishouden.   
 
Rekening houdend met hun leeftijd verkeren zowel Mémé als Pépé Snoeks nog in tamelijke goede gezondheid. Uiteraard hebben ook bij hen de vorige 8 decennia sporen nagelaten.
 
Dat de familie Snoeks een echt geklitte familie is was op het jubileumfeest zo te merken en zelfs te voelen. Een deuntje op maat van Rudi Deslachmuylder, een toespraak, een cadeautje, een foto hier en daar, een gezellige maaltijd, spelende achterkleinkinderen en het ophalen van vele herinneringen maakten van de viering van hun diamanten huwelijk beslist een dag om nooit te vergeten.
 
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
20 aug 2012
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief