HERNE - De Rasbeekstraat weet wat feesten is

C21

HERNE - De Rasbeekstraat weet wat feesten is

Straatfeest_rasbeek_spk___1_
Jaarlijks buurtfeest in de Rasbeekstraat in Sint-Pieters-Kapelle - Foto's © Deschuyffeleer
 
Straatfeest_rasbeek_spk___2_
Voor groot en klein, voor elk wat wils - © Deschuyffeleer
 
Straatfeest_rasbeek_spk___3_
Meester kok Christian Plaitsir - © Deschuyffeleer
 
Straatfeest_rasbeek_spk___5_
Trix Ceulemans en Guido Janssens met zicht op hun 'Prachtig Kwadrant' © Deschuyffeleer
 

Op een paar ouderen na tekenden alle inwoners van de Rasbeekstraat in St-Pieters-Kapelle present voor de zesde editie van hun straatfeest. Een leuke tent, een hapje eten, een glaasje drinken, een gezellige babbel, een geestige  anekdote, een fijn muziekje en een passend dansje, meer moest er niet zijn om van de jaarlijkse buurtbijeenkomst een feest te maken met party-allures. Met nagenoeg 40 mochten zij zo genieten van een ietwat frisse maar droge zomeravond.

De feesttenten waren deze keer opgesteld op het erf van Trix Ceulemans en Guido Janssens.  Niettegenstaande zij nog maar twee jaar in St-Pieters-Kapelle wonen zijn zij er al heel goed ingeburgerd.  “Dat wij twee jaar geleden kozen om het drukke Vilvoorde te ruilen voor het landelijke Sint-Pieters-Kapelle is één van de betere beslissingen die wij ooit genomen hebben”, vertelt Trix. “Iedere morgen staan wij op met een zicht op het Groene Kwadrant dat naar onze mening gerust het Prachtige Kwadrant zou mogen genoemd worden”.
Voor het culinaire gedeelte mocht het gezelschap rekenen op de kunsten van een resem gelegenheidskoks. Hendrik Meij:  “Om de avond goed door te komen voorzien we onze tafelgenoten van een assortiment barbecuegerechten die zich niet louter beperken tot de traditionele worstjes. In het gamma zit zowel varken-, kalf-, rund- als lamsvlees. De specialiteit van de kookploeg blijkt echter  het voorgerecht te zijn. “Op basis van zelfgemaakt brood, een kolfje naar de hand van Christian Plaitsir, maken wij een aangepaste versie van de croque-monsieur. Behalve dat wij gebruik maken van echt smout is het niet de bedoeling ons straatrecept zo maar prijs te geven”, voegt hij er met een kwinkslag aan toe.
Ook het jong volkje had het perfect naar zijn zin. Het gemeentelijk springkasteel dat deel uitmaakt van de buurtkoffer was hier beslist niet vreemd aan.
Waar het buurtfeestje volgend jaar doorgaat is nog niet geweten, maar vast staat wel dat behoudens onvoorziene omstandigheden er zeker een zevende editie zo ligt aan te komen.
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 aug 2012
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief