HERNE – Avondmarkt lokt vele bezoekers

C21

HERNE – Avondmarkt lokt vele bezoekers

Foto_s_achterweisjoerskermis_2012__1_
De avondmarkt van de Verenigde Handelaars als opener van het kermisgebeuren in het centrum bracht ook dit jaar veel volk op de been - © Deschuyffeleer
 
Dsc00130
Actie op de 'achterweisjoerskermis' - © Deschuyffeleer
 
Dsc00139
Nieuw was het laundry soccer voetbaltornooi - © Deschuyffeleer
 
Dsc00145
De stoere winnaars van de koordtrekking - © Deschuyffeleer
 
Dsc00155
De winnaars van het 'wasmachinevoetbal' - © Deschuyffeleer
 
Foto_s_achterweisjoerskermis_2012__5_
Klaar voor de snoepjesworp - © Deschuyffeleer
 
Kermis_sep_herne_2012
Het was de burgemeester himself die het lekkers mocht te grabbel gooien - © Deschuyffeleer
 
Kermis_sept_2012_herne
Een geheimzinnige donkergrijze pop bovenaan de verkeerslichten laat alleszins nu al vermoeden dat Herne eerstdaags opnieuw op stelten wordt gezet met een nieuwe manifestatie - © Deschuyffeleer
 
Foto_s_achterweisjoerskermis_2012__29_
10 gelukkigen gingen naar huis met een waardebon van 25 euro - © Deschuyffeleer
 

De avondmarkt van de Verenigde Handelaars als opener van het kermisgebeuren in het centrum bracht ook dit jaar veel volk op de been. De sfeervolle kraampjes, de knusse vertelhoek voor de kinderen, het dansen, het koordtrekken en het spectaculair laundry soccer voetbaltornooi waren daar zeker niet vreemd aan. Onder de aanwezigen alleszins ook flink wat jongeren die met volle teugen genoten van de laatste zomeravond en het kermisgebeuren.

Dansschool Go Well uit Kokejane bracht met de demonstraties van haar danseresjes het publiek onmiddellijk in de goede sfeer. Het koordtrekken was een kolfje naar de hand van de ploeg van de Gebroeders Mersch uit Herfelingen. In de finale haalden zij het van De Bumpers. De Reinaertvrienden en Kokejane verdeelden de overige ereplaatsen. Het trekken op het harde asfalt bracht hier en daar wel enige verrassing in de resultaten teweeg.
 
Wasmachines
Nieuw was het laundry soccer voetbaltornooi waarbij twee ploegen van ieder drie spelers het tegen elkaar opnamen in een kooi met 5 doelen op iedere speelhelft. Naast een klein doel dat telt voor 1 punt worden aan weerszijden twee oude wasmachines opgesteld waarbij een schot in de meest nabije geopende wasmachinetrommels 2 punten opleveren en in de meest verwijderde 3 punten.
 
Dat punten scoren in een wasmachinetrommel niet zo evident is valt af te leiden uit het gering aantal punten die hiermee gescoord werden. Stijn Vanbellinghen van de Reinaertvrienden uit Heikruis was overigens de enige die zo een prachtige driepunter wist te versieren. Masja De Waegeneer uit Vollezele bewees dat ook meisjes stilaan hun mannetje kunnen staan in het voetbal. Als lid van De Jupkes was zij de enige vrouwelijke deelneemster.
 
Met sierlijk voetbal in de bijzonder moeilijke omstandigheden toonde de 3 Musketiers zich duidelijk de sterkste van het ganse lot deelnemende ploegen. Sammy Debleser uit Tollembeek, Thierry Debleser uit Herne en Benjamin Dedoncker uit St-Pieters-Kapelle waren een klasse te sterk voor onder meer de Reinaertvrienden, de Jupkes en de Bouwvrienden.
 
Snoepjesworp
De worp van snoepen vanuit een hoge kraan van een brandweerwagen sloot de avondmarkt af. Een tiental gelukkigen vonden in de snoep een waardebon van 25 euro. Nadien werd er tussen pot en pint nog tot diep in de nacht gezellig nagekaart in de dorpscafés en aan de drankkraampjes.
 
Pop
Een geheimzinnige donkergrijze pop bovenaan de verkeerslichten laat alleszins nu al vermoeden dat Herne eerstdaags opnieuw op stelten wordt gezet met een nieuwe manifestatie. 
De ‘Nacht der Duisternis’ is een initiatief van ‘De Kulraad’ met de steun van cultuurraad. Onversaagde vrouwkerels en mansmensen kunnen op 27 oktober de duistere machten trotseren tijdens een fikse nachtwandeling. Elke deelnemer krijgt een gratis drankje. Deelnemen kan vanaf 12 jaar en tickets zijn verkrijgbaar in voorverkoop bij ’t Leeshoekje.
Meer informatie  op  0499/72 17 38 of via mail naar kulraad@gmail.com
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 sep 2012
Godelieve deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief