HERNE - Tentoonstelling in de voetsporen van Paul Temmerman

C21

HERNE - Tentoonstelling in de voetsporen van Paul Temmerman

Artherne_2012__29_
Arthe(rne): de deelnemende kunstenaars zijn Chris Chiau, Alphonse Deglas, Isabelle Demel, Marleen Erauw, Monique Geeroms, Patrick Van Eesbeek en Marianne Van Herreweghe - Foto's © Deschuyffeleer
 
Collage_exposities_artherne
Een greep uit de tentoongestelde werken - © Deschuyffeleer
 
Artherne_2012__8_
© Deschuyffeleer
 
Artherne_2012__9_
© Deschuyffeleer
 
Artherne_2012__22_
Toespraak burgemeester Kris Poelaert - © Deschuyffeleer
 
Artherne_2012__33_
Monique Geereoms - © Deschuyffeleer
 
Artherne_2012__39_
Mevrouw Rita Temmerman (weduwe Paul Temmerman) - © Deschuyffeleer
 

Met velen waren zij in het Dominicanessenklooster aanwezig op de vernissage van de tentoonstelling van Arthe(rne), opgedragen aan de stichter van de kunstkring, wijlen Paul Temmerman. Acht (hobby)-kunstenaars stellen er hun aquarellen, tekeningen, olieverfwerken en pastels tentoon. Burgemeester Kris Poelaert mocht de tentoonstelling inleiden.

Mede in naam van het gemeentebestuur was de burgemeester één en al lof voor Monique Geeroms en Marianne Van Herreweghe, de initiatiefnemers en trekkers van deze expositie. Met een welgemeend “dankzij jullie kreeg de Kunst- en Hobbytentoonstelling een verder leven” wist hij de gedachten van kunstlievend Herne het best te vertalen. Het was ook met veel respect dat Paul’s weduwe, Rita, bedankt werd voor haar aanwezigheid.
 
Met hun tweejaarlijkse tentoonstelling wensen de vrienden van Paul Temmerman  het socio-culturele gebeuren in de gemeente tegemoet te komen, vooruit te helpen en te stimuleren. Ook willen zij lokale kunstenaars een platform bieden om hun werken naar buiten te brengen en de bezoekers in de gelegenheid stellen kennis te maken met het plaatselijk kunsttalent.  
 
De deelnemende kunstenaars zijn Chris Chiau, Alphonse Deglas, Isabelle Demel, Marleen Erauw, Monique Geeroms, Patrick Van Eesbeek en Marianne Van Herreweghe. De meesten volgden kunstacademie in Ninove en Geraardsbergen.
 
De tentoonstelling is nog gratis toegankelijk op kermiszondag 23 september van 14 tot 20u.
 
Meer info bij Monique Geeroms (0496/15 08 27).
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 sep 2012
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief