HERNE - Feestvergadering voor Rotary Herne-Markevallei

C21

HERNE - Feestvergadering voor Rotary Herne-Markevallei

Rotary_opname_nieuwe_leden_2012__1_
Opname van 2 nieuwe vrienden in het ledenbestand van Rotary Herne-Markevallei - © Deschuyffeleer
 
Rotary_opname_nieuwe_leden_2012__7_
Rotary-Gouverneur Patrick Backx (district 2170) en plaatselijk voorzitter Marc Bosmans - © Dechuyffeleer
 
Rotary_opname_nieuwe_leden_2012__2_
Naast de overhandiging van de gebruikelijke attributen kregen zij ook de Rotary-speld opgespeld door de Rotary-gouverneur - © Deschuyffeleer
 
Rotary_opname_nieuwe_leden_2012__3_
Zo zagen advocaat en plaatsvervangend rechter in de Politierechtbank Geert Carlier en Marc Sterckx van Volvocars, beiden uit Halle , onder het goedkeurend oog van hun respectievelijke peters Marc Bosmans en Jean-Marie Berthot hun lidmaatschap bevestigd - © Deschuyffeleer
 
Rotary_opname_nieuwe_leden_2012__5_
© Deschuyffeleer
 
Rotary_opname_nieuwe_leden_2012__6_
Nieuxwe leden Rotary Herne-Markevallei: Geert Carlier en Marc Sterckx - © Deschuyffeleer
 

Het was met flink wat enthousiasme dat gouverneur Patrick Backx in De Egelantier, het clubhuis van de Rotaryclub Herne -Markevallei, samen met plaatselijk voorzitter Marc Bosmans en in het bijzijn van de leden en sympathisanten twee nieuwe vrienden  mocht opnemen in het ledenbestand van de club. Zo zagen advocaat en plaatsvervangend rechter in de Politierechtbank  Geert Carlier  en Marc Sterckx  van Volvocars,  beiden uit Halle , onder het goedkeurend oog  van hun respectievelijke peters Marc Bosmans en Jean-Marie Berthot hun lidmaatschap bevestigd. Naast de overhandiging van de gebruikelijke attributen kregen zij ook de Rotary-speld opgespeld door de Rotary-gouverneur.   

Traditioneel worden bij een opname van een nieuw lid in Rotary vier vragen gesteld die de kandidaten in hun denken, zeggen en doen dienen na te leven. Op ‘Is het waar? Is het billijk voor alle betrokkenen? Bevordert het het onderling vertrouwen en vriendschap? Komt het alle betrokkenen ten goede?’ kregen de aanwezigen een duidelijke ‘ja’ als antwoord te horen.
 
Rotary is een internationale organisatie opgebouwd rond lokale clubs. De organisatie, ontstaan in Chicago in 1905, wil beroepsleiders en leiders uit de zakenwereld samenbrengen die humanitaire diensten verlenen,  hoge ethische standaarden in alle beroepen bevorderen en helpen bij het opbouwen van goodwill en vrede in de wereld. Het motto van Rotary is dan ook "Service above Self", je eigenbelang ondergeschikt maken aan dat van de maatschappij.
 
Momenteel telt Rotary 34 000 clubs over 165 landen, goed voor gezamenlijk 1,2 miljoen leden. Sinds 1929 is het district 2170, waartoe ook Herne-Markevallei behoort,  één van de drie Belgisch-Luxemburgse districten. Het brengt meer dan 3400 Rotariërs bijeen verdeeld over 91 clubs en omvat de strook in centraal België die zich uitstrekt van de grens met Nederland tot de grens met Frankrijk.
 
 “Effectief lid worden van de Rotary betekent dat onze leden het eens zijn met de stelling van de respectievelijke peters dat hun engagement en ingesteldheid alle leden heeft bekoord en iedereen er in gelooft dat jullie kunnen bijdragen tot een nog betere  werking van de club”, verkondigde voorzitter Marc Bosmans. “Als Rotaryleden zijn wij aangesloten bij een uitgelezen club die ethiek hoog in zijn vaandel voert en daar zijn wij echt fier op”, haalde de districtsgouverneur aan. Ook vergeleek hij de Rotary 2012 met een appartement met vier kamers waarbij een bijzondere aandacht gaat naar het verjongen van de clubs, het Rotary-jaarthema ‘Peace through service’ of ‘Vrede door actie’, de lokale acties die dit jaar vooral de problematiek rond drugs en zelfdoding in het vizier nemen en ten slotte de ethiek. “Het dragen van het Rotary-kenteken is dan ook het zinnebeeld van een fundamenteel engagement. Het is een levensstijl die ons en andermans bestaan verrijkt”, aldus nog  de gouverneur.
 
Het was met veel trots dat de  nieuwkomers de Rotaryclub Herne-Markevallei bedankten voor het vertrouwen. Voortaan telt Rotary Herne-Markevallei dan ook 26 leden.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
28 sep 2012
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 12 apr 2024

archief