HERNE – Bloedgevers in de kijker

C21

HERNE – Bloedgevers in de kijker

Huldiging_bloedgevers_herne_2012__6_
Bestuur De Vriendenkring der Vrijwillige Bloedgevers van de afdeling Herne : Voorzitter Etienne Van Schandevijl (33) , erevoorzitter Romain Praet (42), Coleta Geerts (12), Annie De Vroede (38), Rolande Monté (14), Marguerite Brancart (24), Michel Martens (38), Felix Mot (39),Luc Coppens (27) - Foto's © Deschuyffeleer
 
Huldiging_bloedgevers_herne_2012__4_
De nestor en de cadet in het bloedgeversgezelschap: Christianne Ricour (68) uit Viane en Kenny Pappaert (20) uit Herne © Deschuyffeleer
 
Huldiging_bloedgevers_herne_2012__9_
Luc Hemerijckx uit Denderwindeke vorig jaar gelauwerd voor 150 bloedgiften - © Deschuyffeleer
 
Huldiging_bloedgevers_herne_2012__2_
© Deschuyffeleer
 
Bloedgevers_herne
© Deschuyffeleer
 

De Vriendenkring der Vrijwillige Bloedgevers van de afdeling Herne van het Rode Kruis huldigde zoals ieder jaar haar verdienstelijke donoren. Dit gebeurde tijdens een feestmaal in restaurant- feestzaal De Egelantier.

Naast de overhandiging van de getuigschriften en de bijhorende felicitaties voor de 14 gelauwerden voor hun 10, 25, 50 of 75 bloedgiften diende voorzitter Etienne Van Schandevijl jammer genoeg de aandacht van de genodigden ook te vestigen op het recent verlies van Julius Ost en Emile Clerebaut, twee pijlers van de vereniging.  “Julius Ost zullen wij ons niet alleen herinneren als erevoorzitter van het Rode Kruis Vlaanderen maar ook en vooral als voortouwtrekker die her en der zijn redenaarskunst aansprak om het bloedgeven in al zijn facetten te promoten. Ook onze vriend Milleken zijn wij meer dan dankbaar voor zijn jarenlange inzet achter de schermen”.  Met Emile Clerebaut verliest de vereniging overigens een erelid die de stichtingsvergadering van 54 jaar geleden nog meemaakte.

“Met een totaal aan 441 donaties en amper 16 nieuwe donoren wordt 2012 beslist geen boerenjaar”,  gaf de voorzitter als bedenking nog mee. “De strengere eisen op medisch vlak en ook de groei van het aantal reizen naar exotische oorden zijn hier allicht zeker niet vreemd aan”.
 
Om het tij te doen keren is het bestuur nu dan ook al druk in de weer om de geschenkenstand wat aantrekkelijker te maken. Met een kwinkslag wist de voorzitter er aan toe te voegen dat de tijd van de donoren aan te trekken met een speculaaskoekje tot de voltooid verleden tijd behoort.
 
Tot allen werd dan ook de oproep gedaan om de mond aan mond reclame ten volle te benutten. “Als iedereen nog maar één vriend, buur, familielid of sportmakker kan overtuigen om bloed te geven dan kunnen wij ons volgend werkjaar beslist afsluiten met een meer optimistische noot.”
 
De gehuldigde bloedgevers voor 10 bloedgiften  zijn  Hupez Véronique, Bousmanne Nancy, De Buyst Murielle, Dewit Sofie, Boon Nadia en Cochez Lutgarde en voor 25 bloedafnames
Faveyts Peter, Delmot-D’Handschotter Emmanuel en Decrick Gilbert.  Wayteck Gerda, Meersman Christiane, Dewolf Mario en Hemerijckx Anja boden zich 50 keer aan als bloedgever. Jacobs Patrick ten slotte was goed voor 75 giften.
             
De volgende bloedafname gaat door op donderdag 17 januari in de refter van het Gemeenschapsonderwijs aan de Grotestraat te Herne.
 
Belangstellenden voor bloedgeven kunnen nadere informatie bekomen bij Etienne Van Schandevijl op 02/395 50 31.           
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
19 nov 2012
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 04 mei 2024

archief